Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Utrip domoznanstva: Društvo prijateljev mladine Prebold se predstavi

V torek, 17. aprila 2018, so v Občinski knjižnici Prebold na Utripu domoznanstva, ki je potekal v sklopu domoznanskega oddelka Medobčinske splošne knjižnice Žalec, idejne pobudnice predstavile nastajajoče Društvo prijateljev mladine (DPM) Prebold. Tadeja Otavnik, Nia Jakop in Mojca Štruc so povedale, da so se za ustanovitev DPM v domačem kraju odločile predvsem iz dveh razlogov: da bi lažje in učinkovitejše pomagali otrokom iz socialno šibkih družin ter da bi obogatili ponudbo za otroke, mladino in družine v kraju.

Kot so pojasnile, se je na prvem občnem zboru teden dni prej zbralo 21 od (za zdaj) 26 članov društva, ki so sprejeli statut društva, volili člane organov društva in zbrali nekaj idej na področju dela z otroki in mladimi, ki se jim zdijo v Preboldu potrebne. Sprejeli so tudi sklepa, da DPM Prebold deluje brez članarine in da se včlani v Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

Govornice so poudarile, da se zavedajo pestre ponudbe drugih društev in klubov v kraju ter da želijo z vsemi predvsem konstruktivno sodelovati ciljno usmerjeni k skupini otrok, mladostnikov in njihovih družin. Med predlogi konkretnih načrtov so naštele organizacijo učne pomoči za osnovnošolce, različne oblike delavnic in izobraževanj, možnost dobro izkoriščenega druženja otrok in mladih v prostem času idr.

Idejne pobudnice DPM Prebold so opozorile na potrebo prostora v kraju, ki bi omogočal izvedbo njihovih načrtov. Navzoči župan Občine Prebold Vinko Debelak je zatrdil, da bodo v okviru občine za potrebne kapacitete poskrbeli. Dejal je, da lahko DPM Prebold v kraj prinese veliko pozitivnega dogajanja in da upa na tak uspeh društva. Na predstavitvi sta bila navzoča tudi podžupan Občine Prebold Marjan Golavšek in občinski svetnik Miha Fonda, ki sta izrazila veselje ob odločitvi za ustanovitev predstavljenega društva ter članicam zaželela obilo uspeha pri delu.

Besedilo: Mojca Štruc
Fotografije: Ivan Lipičnik

Oglejte si tudi