Logo MojaObčina.si

Preddvor

Deli
Šport
Avtor: Planinsko Društvo Preddvor,

Planinski izlet na Kameni zid in Goteniški Snežnik

Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO PREDDVOR

ODHOD:  Preddvor ob 06.30 uri,  parkirišče pri cerkvi, Kranj 06.45 parkirišče pri Mercator centru in Ljubljana 07.00, parkirišče Hofer na Fužinah.  

OPIS POTI: : Peljali se bomo preko Kranja in Ljubljane, po regionalni cesti proti Kočevju. V Dolenje vasi bomo zavili desno in pot nadaljevali do Gotenice. Parkirali bomo na parkirišču ob glavni cesti in pot nadaljevali peš skozi vas do gozdne poti, ki nas bo počasi pripeljala do ozke uhojene, dobro markirane,  gozdne steze. Pot se nato strmo dvigne in nas pripelje na sedlo pred Kamenim zidom. Povzpeli se bomo na vrh Kamenega zidu, kje je razgledna točka in jo nadaljevali proti Goteniškemu Snežniku. Po uhojeni gozdni poti in delnem brezpotju bomo prečili gozdno cesto in se povzpeli na vrh Goteniškega Snežnika. Na izhodiščno točko se bomo vračali po isti poti. Ob povratku bo v Gotenici predstavitev posebnosti vasi in ožjega goteniškega območja.

ČAS HOJE:  6 ur.

TEŽAVNOST: Lahka označena pot, primerna za pohodnike, ki so pripravljeni na 6 ur hoje.

OBVEZNA OPREMA: Vsi udeleženci morajo biti oblečeni in obuti glede na vremenske razmere,  (rezervna oblačila, pohodni čevlji, priporočljive so pohodne palice, kapa in rokavice…). POSEBNOSTI: Hrana in pijača iz nahrbtnika, saj na poti ni nobene koče.  Po vrnitvi v Gotenico bo možen obisk bifeja nakup pijače.

STROŠKI IZLETA: Strošek prevoza in manjši prispevek za ogled Gotenice. Višina stroška je odvisna od števila udeležencev.

 

INFORMACIJE PRIJAVE : Do  srede, 4.10.2017, planinska vodnica Mateja UDOVČ tel. 041 322 490, ali po e mailu udovc.udovc@gmail.com in društveni pisarni PD Preddvor, Dvorski trg št. 18,   Preddvor.

 

 

Oglejte si tudi