Logo MojaObčina.si

Preddvor

Šport
Avtor: Planinsko Društvo Preddvor,

PLANINSKI IZLET NA VELIKO RADUHO

Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO PREDDVOR
http://pd-preddvor.weebly.com/velika-raduha.html
Velika Raduha, 08. april 2017

Tip dogodka: planinski izlet 
Kdaj: 23.09.2017, ura 07.00o
Zbirno mesto: PREDDVOR, center
Vodnik/kontakt: Aleš Drekonja
Pot: Označena 
Težavnostna stopnja poti: lahka zimska
Primernost: primerna za vse pohodnike
Oprema: pohodna obutev, oblačila primerna letnemu času in vremenski napovedi, palice (po želji), dereze in cepin v primeru snega
Okvirni časi hoje (ur): 4 ure
Prijave: Informativne prijave na tel. 040 727-496, e-mail:preddvorski.planinci@gmail.com

Opis poti

Iz Preddvora nas bo pot vodila v Luče in naprej do vasi Struga, kjer se bomo usmerili proti Snežni jami pod Raduho in koči na Loki. Od koče na Loki  nadaljujemo po markirani poti v smeri Raduhe, le ta pa se že po nekaj 10 korakih razcepi na dva dela. Nadaljujemo rahlo levo (rahlo desno Durce) po poti, ki se zložno vzpenja po levem robu dolinice. Pot kmalu zavije v levo ter se strmo vzpne skozi pas redkega gozda. Strmina kmalu popusti, pot pa nas preko nekaj manjši travnikov povede v pas rušja, kjer se naprej zmerno do občasno strmo vzpenja. Po približno eni uri hoje od Koče na Loki, se nam z desne priključi pot od Durc, mi pa nadaljujemo levo po prečni poti v smeri Raduhe. Vse bolj razgledna pot, po južni strani obide vrh Male Raduhe, nato pa nas pripelje na glavni greben, s katerega se nam odpre lep pogled na severno stran. 
Nadaljujemo po markirani poti, kateri se kmalu z desne priključi plezalna pot od Koče na Grohatu. Pot naprej se ponovno prične strmeje vzpenjati ter nas nato po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na 2062 m visok vrh.


Vabljeni!

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!