Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
10°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

USPEŠNO ZAKLJUČILI ŽE 10. JUBILEJNI SMUČARSKI TEČAJ

Dočakali smo pravo zimo in letošnje zimske počitnice, s tem pa tudi naš že 10. tradicionalni smučarski tečaj. Sneg smo zadnjih nekaj let redno naročali oz. že kar prosili zanj, dobili pa smo ga šele letos in to z obrestmi vred. 

Tokrat smo se s številom udeležencev približali številki sedemdeset in kot kaže se trend zanimanja še ne spreminja. Nekaj osipa se je pojavilo tudi zaradi virusnih bolezni, ki so trenutno zelo pogoste in zmanjšanja števila deskarjev. Se je pa precej spremenila struktura udeležencev: 26 se jih je letos tečaja udeležilo prvič, kar je več kot tretjina vseh. Se je pa zelo znižala starostna meja: skoraj polovica vseh tečajnikov je bila iz prve triade, od tega pa kar 15 prvošolčkov. Večina preostalih pa je bilo iz druge triade. Le za peščico pa je ostalo "starih sabelj".

Če gledamo letošnji tečaj kot celoto, lahko rečemo, da smo po nekaj letih končno z vremenom prišli na svoj račun, čeprav je že kazalo, da bomo cel teden imeli močno sneženje. Snega smo tokrat imeli v obilici in sploh v dopoldanskih urah uživali v super vožnjah po naravnem snegu. Manjkala je samo še kakšna ura sonca, ki se je plaho skrivalo za temnimi oblaki. Tako smo v popolnosti izkoristili smučarske zavoje in dobre volje zaključili smučarski tečaj z našo ogromno tradicionalno barvasto kačo, ki so si ji tokrat priključili tudi škofjeloški "Rovtarji" s smučanjem po starem. V ciljnem izteku so nam prikazali še mazanje smuči in marsikomu je bilo žal, da niso prišli en dan prej, da bi imeli opremo bolje pripravljeno za tekmo. Zaključek z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo diplom smo tokrat imeli v hotelu, kjer smo med tednom kosili. Glede na to, da smo smučarski tečaj že desetič pripeljali uspešno do konca, sta se nam na zaključni priteditvi pridružila že preddvorski podžupan in župan, ki nam je namenil tudi nekaj vzpodbudnih besed.
Še enkrat se zahvaljujemo zaupanju staršev in dobri volji tečajnikov, predvsem najmlajšim začetnikom, ki so napravili prve korake na smučeh in se naučili smučati ter že preizkušenim smučarjem in deskarjem, ki so uspešno utrdili in nadgradili svoje znanje. Se vidimo prihodnje leto...

Pripravil: Marjan Bogataj, foto: Slavko A. Bogataj

Oglejte si tudi