Logo MojaObčina.si

Preddvor

Deli
Avtor: Petra Lombar Premru,

V centru Preddvora je nova električna polnilnica

Ob rabi zelene električne in toplotne energije v javnih občinskih objektih, je Občina Preddvor dodala tudi možnost rabe električne energije z izgradnjo električne polnilnice za pogon električnih vozil.

Zeleni Preddvor postaja tudi na področju električne mobilnosti. Občina Preddvor   se je odzvala na razpis Eko sklada, ki z nepovratnimi sredstvi spodbuja občine za postavitev električnih polnilnic.

Investicijo izgradnje e-polnilnice, ki vključuje tudi ureditev samega prostora polnilne postaje v višini 6 tisoč evrov, sta sofinancirala Eko sklad in Občina Preddvor. Eko sklad je za sofinanciranje postavitve e-polnilnice v centru Preddvora namenil 3 tisoč evrov.

 Podjetje Gorenjske elektrarne je bilo izvajalec postavitve e-polnilnice. Podjetje je poskrbelo za fizično realizacijo projekta ter bo skrbelo tudi za vzdrževanje in obratovanje e-polnilnice. Polnjenje vozil je zaenkrat brezplačno.

 Novo e-polnilnico za električna vozila so odprli na javnem parkirišču pred občinsko stavbo v Preddvoru v sredo, 17. januarja 2018. Ob njej sta dve parkirni mesti za polnjenje z elektriko dveh vozil hkrati.

 S to pridobitvijo ima Preddvor dve e-polnilnici, prva e-polnilnico je od leta 2010 pri hotelu Bor pri jezeru Črnava.

 

 Doc. dr. Drago Papler

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!