Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-3°C
SOB.
10°C
2°C
Oceni objavo

Izlet na ogled glasbene komedije Beraška opera

Pomladansko sonce počasi vabi na plano, hladni večeri pa še vedno vabijo v toplo zavetje gledaliških dvoran. Doživite zaključek gledališke sezone v Kosovelovem domu Sežana in se nasmejte Iztoku Mlakarju, Gojmiru Lešnjaku Gojcu in ostali igralski zasedbi enkratne glasbene komedije Beraška Opera. Za avtobusni prevoz poskrbljeno!
KOSOVELOV DOM SEŽANA

Petek, 20. april 2018

 

18:30 - odhod avtobusa izpred Kulturnega hrama Ignacija Borštnika Cerklje

20:30 – 23:10 – predstava (en odmor)

23:30 – odhod avtobusa izpred Kosovelovega doma Sežana


The Beggar's Opera po motivih Johna Gaya, Georga Wilhelma Pabsta, Bertolta Brechta in Václava Havla v prevodih Lare Simone Taufer, Ervina Fritza in Jaroslava Skrušnyja. Prva slovenska uprizoritev.

 

Žgečkljiva zgodba iz okolja kriminala in prostitucije je bila dramatiku Johnu Gayu sredstvo za izris kompleksne politične satire na račun skorumpiranosti angleške družbe v začetku 18. stoletja. Parodija italijanske opere, zaradi katere so se angleški dramatiki počutili ogrožene, je povzročila, da je bila Beraška opera največkrat izvajano delo tedanjega časa.  Vito Taufer je inspiriran z omenjenimi priredbami zasnoval lastno besedilno predlogo, ki jo je do končne podobe oblikoval skupaj z ustvarjalci uprizoritve. Izvirne songe je napisal Iztok Mlakar, uglasbil pa Aleksander Pešut – Schatzi.

 

Režiser Vito TauferAvtorji priredbeVito Taufer in ustvarjalci uprizoritveAvtor songov Iztok MlakarAvtor glasbe in korepetitor Aleksander Pešut – SchatziScenografa Liberta Mišan in Voranc KumarKostumograf Alan HraniteljDramaturginji Ana Kržišnik Blažica in Martina Mrhar

Produkcija SNG Nova Gorica

Igrajo Kristijan GučekRadoš BolčinaAna FacchiniUrška TauferGojmir Lešnjak – Gojc k. g. • Patrizia Jurinčič FinžgarArna HadžialjevićMedea NovakMaša Grošelj k. g. / Andrijana Boškoska Batič k. g. • Matija RupelJure KopušarŽiga UdirŽiga Saksida k. g. • Andrej Zalesjak / Gregor Prah k. g. • Iztok Mlakar

 

Glasbeniki David Trebižan, David Šuligoj, Roman Kobal

Cena ogleda predstave (parter) z vključenim avtobusnim prevozom znaša 25 EUR.

Rezervacije sprejemamo do vključno 9. aprila: abonma@nasmejmo.se / 051 606 220.

Avtobusni prevoz bo organiziran le ob zadostnem številu prijav.

Oglejte si tudi