Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Neustrezno odlaganje odpadkov na ekološkem otoku

Na ekološkem otoku v Preddvoru znova opažamo vse obsežnejše odlaganje neustrezno odloženih masovnih odpadkov. Ni dovoljeno in tudi ni videti lepo, na mestu pa je tudi zaskrbljenost bližnjih stanovalcev, da bi nepravilno odložene smeti ob morebitnih neurjih lahko pristale vsepovsod v okolici.

Ker je bil nad zbiralniki za ločeno zbiranje odpadkov nedavno nameščen video nadzor in ker je bilo tudi iz nekaterih odpadkov ob zabojnikih razvidno, kdo jih je tja odložil, je občinski urad že poskrbel za ustrezne ukrepe za kršitelje reda: zadevo so prijavili pristojni inšpekciji, ki je po podatkih občine že ukrepala. 

Tudi stanovalci bližnjega večstanovanjskega objekta so zaznali problematiko neustreznega odlaganja odpadkov in nanjo z dopisom opozorili pristojne na občini. »Po načelu "doma imam lepo, k sosedu pa mečem vse, česar ne potrebujem več in mi je težko peljati nekaj kilometrov stran na zbirno mesto" smeti odlagajo občani in tudi ljudje od drugod,« so zapisali ter predlagali, da se poleg kamere namesti tudi jasno razumljivo in vidno opozorilno tablo. »Verjamemo, da bo le-ta pripomogla, da bo odlagalcev tovrstnih smeti manj,« so še zapisali.
Kot so povedali pristojni na občini, podobno problematiko opažajo tudi na Beli. Vse občane pozivajo, da masovne odpadke odpeljejo v temu namenjene zbirne centre. Ekološki otoki so namreč namenjeni  dodatnemu ločevanju odpadkov iz gospodinjstev, odpadke pa vedno odložimo v zabojnik. Odlaganje poleg zabojnikov je prepovedano in kaznivo.
Petra Lombar Premru

Oglejte si tudi