Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Materinski dan

Prireditev ob materinskem dnevu
23. 3. smo Bašljani zopet pripravili vsakoletno prireditev ob materinskem dnevu. Dvorana kulturnega doma se je napolnila. Nastopajoči so se pripravljali že veliko vnaprej. Napovedovalci Rok, Luka, Klaudija, Jera in Hana so lepo povezovali celotno dogajanje.
Na odru so se zvrstili mlajši in starejši člani folklorne skupine, ki so zaplesali splet plesov. Otroški pevski zborček je ob spremljavi Lukove harmonike zapel, Ajda nam je predstavila pesmico ‘Dekle je po vodo šlo’, dekleta pa so tudi recitirala prelepe pesmice o mami. 
Mešani pevski zbor Storžič je začel s svojo himno ‘Storžič’, sledili pa sta mu ‘Sem šel sem šel čez gmajnico’ in ‘Sinoči sem na vasi bil’. Mlada harmonikaša Luka in Jan sta občinstvo razveselila z vižama ‘Tri planike’ in ‘Golica’. 
V Bašlju imamo tudi kitariste Ajdo, Korla in Silva, ki so se Sami sprehajali po parku, želeli imeti Malo miru, njihovo Srce pa je bilo tudi popotnik. 
Zvonka glasova Cirile in Andreje so dvorano napolnili z melodijama ‘Jaz pa vrtec bom kopala’ in ‘V Šmihel'. 
Po petju smo se podali v razred, ki ga je zaigrala Gledališka skupina mlajših mladih - Klaudija, Hana, Jera, Urška in Rok. Ob njihovih hecih je pokala cela dvorana . 
Seveda ni šlo brez skupne pesmi ‘V dolini tihi’, ki so jo zapeli vsi nastopajoči za konec. 
Poslovili smo se z rožicami, ki sta jih predano naredili Sonja in Mojca, vsem gospem pa so jih razdelili otroci.
Kot veste, je v takšni predstavi še veliko ljudi, ki so sodelovali in delali in jih tukaj nismo omenili, a sami vedo kdo so in da smo jim hvaležni! 
Vas pa lepo vabimo, da se nam naslednje leto pridružite!

Oglejte si tudi