Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Utrinki z 8. pohoda po stari tovorni poti

V soboto, 14.oktobra 2017, se je prebujalo čudovito jesensko jutro, katero je kar vabilo na sprehod v naravo. Udeleženci pohoda smo se zbrali v Okrepčevalnici Rožmarin, kjer smo se še dodatno ogreli s toplim čajem in se podprli z obloženim sendvičem.

Ob 8. uri smo se odpravili na pot. Krenili smo do »Kapelice«, kjer je bil manjši postanek, nato pa naprej do Davovca. Tam se je ena skupina obrnila in krenila preko Štefanje gore nazaj na Možjanco, tisti pa, kateri so bili bolj kondicijsko "podkovani",  so se odpravili proti vrhu Krvavca. Vodja te skupine je bil Franci Štirn, najmlajši udeleženec pa je bil 6-letni Bor Potočnik iz okolice Komende, ki se je med prvimi povzpel na vrh. Zares, pravi planinec! Vodja prve skupine g. Silvo Šircelj, Blažunov po domače, je povedal, da so prehodili približno 11 km in porabili v povprečju 560 kalorij. Člani druge skupine, ki so se odpravili na Krvavec, pa so imeli dosti več prehojenih km, pa tudi pri izgubljenih kalorijah se je  število bistveno spremenilo. Na koncu so se vsi vrnili na Možjanco, kjer jih je pričakala malica in seveda dobra kapljica.

Z lepimi spomini in z mislijo, da smo preživeli sončno soboto rekreativno v naravi in v družbi prijateljev, smo zaključili jesenski pohod.
Tatjana Štirn

 

Oglejte si tudi