Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Ste se letos že kaj nasmejali?

Za nasmejan uvod v novo leto je zavod za kulturne dejavnosti Smejmo se za vas pripravil kar dve odlični gledališki komediji. V Borštnikov hram v Cerkljah se po letu dni vračajo nabriti Kraševci z vsemogoč(n)o komedijo Buh pomagej, zaradi velikega zanimanja pa ji bo sledila ponovitev decembra razprodane smrtno resne komedije Čakalnica, v kateri blestita mojstra humorja Janez Hočevar Rifle in Lado Bizovičar.
Vsemogoč(n)a komedija Buh pomagej je nasmejala že dobršen del Slovenije, kot silvestrska predstava je napolnila tudi veliko dvorano v Žalcu. »Res odlična komedija, tako zelo primerna za čas. Dobra satira, čist humor, ki sproža neprivoščljiv, srčen smeh, izrisani karakterji: prebrisana otroška nedolžnost mladega pogrebnika in grčava hudomušnost gostilničarja Marka.« S temi besedami je programska direktorica ZKŠT Žalec pospremila prvenec zavoda Smejmo se v novo leto. O iskrenosti njenih besed se lahko prepričate že v četrtek, 18. januarja, ob 20. uri v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika Cerklje.

 

Smrtno resna komedija Čakalnica je prijetno presenetila tako običnstvo kot ustvarjalsko zasedbo. Namesto načrtovanih treh predpremier so v decembru razprodali okrog petnajst predstav, med drugim tudi predpremiero v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika Cerklje. Ker je veliko gledalcev ostalo brez vstopnice, so se v zavodu Smejmo se odločili, da Janeza Hočevarja Rifleta in Lada Bizovičarja po uradni medijski premieri v SiTi Teatru še enkrat povabijo v Cerklje. Predstava bo na sporedu v četrtek, 25. januarja, ob 20. uri. Vstopnice tudi tokrat hitro kopnijo, zato pohitite, da je ne zamudite.

 

Vstopnice za obe predstavi so na voljo v spletni prodajalni www.mojekarte.si, na prodajnih mestih Moje karte, naročite pa jih lahko tudi po telefonu (051 606 220) ali elektronski pošti (abonma@nasmejmo.se).

Oglejte si tudi