Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

15. Martinov pohod občine Puconci

V prečudovitem sončnem jutru, 5. novembra 2011, smo se zbrali pri gasilskem domu v Dolini, da se podamo na pot ob Martinovem pohodu Občine Puconci. Letošnji pohod je bil že 15. po vrsti. Zbralo se je 92 pohodnikov iz vse Slovenije, kar je bila največja udeležba na Martinovih pohodih do sedaj. Organizatorja pohoda sta bila Razvojni zavod Občine Puconci in Kulturno turistično društvo Dolina. Pohodniki so ob prijavi prejeli kresničko ter se okrepčali s toplim napitkom in pecivom. Pohod je štel tudi za izkaznico Pohodi po Goričkem 2011.

 

Po uvodnem pozdravu župana Ludvika Novaka smo se podali na pot, ki je vodila od gasilskega doma po asfaltnih in gozdnih poteh do Bokračev in Vaneče nazaj v Dolino. Pot je bila dolga približno10 km. Na vmesnih postankih ob poti so nas pričakale bogato obložene mize z domačimi, prekmurskimi dobrotami in goričko kapljico v Dolini, na turistični kmetiji Tremel v Bokračih in Vinarstvu Šumak na Vaneči. Malce utrujeni smo se v popoldanskih urah vrnili na cilj, kjer smo se okrepčali z toplo malico. Prijetno druženje smo nadaljevali do večernih ur pod zvoki harmonike Dejana Filoja.

 

Vse pohodnike in organizatorje je navdajala želja, da se naslednje leto zopet srečamo v tako velikem številu na Martinovem pohodu Občine Puconci.

Oglejte si tudi