Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Predstavitev projekta »S svetovnim spletom do ozaveščenosti o nasilju nad ženskami«

OPIS PROJEKTA: Namen projekta je s pomočjo svetovnega spleta izvajati preventivno in izobraževalno delo na področju spodbujanja enakosti med spoloma in preprečevanja nasilja nad ženskami. Naš cilj je na sodoben in kakovosten način posredovati vsebine o nasilju nad ženskami in enakosti med spoloma mladostnicam in mladostnikom ter drugi javnosti, ki uporablja svetovni splet. Na ta način želimo prispevati k večji ozaveščenosti ter dvigu nivoja znanja, potrebnega za razumevanje problematike in dejstva, da nasilje nad ženskami povzroča, ohranja in poglablja neenakost med spoloma v naši družbi, diskriminacijo in kršenje človekovih pravic.

Projekt je sestavljen iz:

 

1. treh izobraževalnih kvizov:

 

Enakost med spoloma in človekove pravice

- Nasilje nad ženskami 

Nasilje nad ženskami in nasilje nad otroki v družini

 

2. igre spomin

 

3. dveh glasbenih spotov:

     - Murat&Jose

     - 6Pack Čukur

Projekt "S svetovnim spletom do ozaveščenosti o nasilju nad ženskami" sofinancira Urad Vlade Republike Slovenije za enake možnosti. 

 

NAGOVOR MLADIM

 

Kaj pomeni nasilje nad ženskami?

Ženske so zaradi svojega spola šibkejša družbena skupina in so zato bolj izpostavljene diskriminaciji in nasilju. Nasilje nad ženskami izvira iz neenakosti med spoloma in jo pomaga ohranjati. Nasilje nad ženskami je kršenje človekovih pravic žensk.

 

Kaj pomeni biti strpen do nasilja nad ženskami?

Biti strpen do nasilja nad ženskami pomeni biti strpen tudi do neenakosti med spoloma, diskriminacije žensk in kršenja človekovih pravic žensk. Pomeni zagovarjati nasilje nad mamo, sestro, sošolko, prijateljico, partnerko, sodelavko...

 

Spremenimo odnos družbe do nasilja nad ženskami...

...stereotipno obravnavanje vlog žensk in moških, zanikanje, zmanjševanje pomena, molk in strpnost do nasilja nad ženskami. Prišel je čas, da zavzamemo stališče ničelne strpnosti do nasilja nad ženskami!

 

Kako lahko zmanjšamo nasilje nad ženskami v družbi?

S krepitvijo enakovrednega položaja žensk v družbi, spodbujanjem njihovega izobraževanja ter odpravo stereotipov in vedenj, ki diskriminirajo ženske.

 

Kako lahko tudi ti prispevaš k manjši strpnosti do nasilja nad ženskami?

1. Znanje, ozaveščenost in informiranost ti pomagajo prepoznavati in preprečevati nasilje nad ženskami.

2. O svojih prepričanjih spregovori naglas! Doma, v družbi, v šoli, na delovnem mestu. Ozaveščaj, prepričuj in zagovarjaj svoja stališča! 

Oglejte si tudi