Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
5°C
PET.
17°C
2°C
Oceni objavo

U9 osvojili 2. mesto na turnirju NK Maribor Tabor

V nedeljo dopoldne, 11.02, se je selekcija U9 udeležila turnirja v Mariboru, ki ga je organiziral nogometni klub Maribor Tabor. Žreb jih je uvrstil v skupino A, kjer so jim nasproti stali NK Fram, NK Maribor Tabor 1, NK Maribor in NŠ Marinko Galič 2. Naši "špartanci" so znova navdušili in v konkurenci desetih ekip osvojili odlično 2. mesto.

Že pred turnirjem so vedeli, da bo najbolj pomemben skupinski del tekmovanja. Sistem turnirja je bil takšen, da v nadaljevanju ni bilo polfinalnih srečanj, temveč sta se direktno v finale uvrstili prvouvrščeni ekipi iz obeh skupin, za 3. mesto pa sta se pomerili drugouvrščeni ekipi. Tako so naši fantje stvari vzeli zelo resno in že na prvi tekmi pokazali svoj pravi obraz. Prvo tekmo jim je nasproti stal NK Fram, ki se ni mogel kosati z našimi in tekmo so dobili z rezultatom 5:0. Kmalu zatem je sledila druga tekma v skupini in sicer proti ekipi NK Maribor Tabor. Tudi Maribor ni našel načina kako ustaviti Slatinarje in tekmo so dobili z 2:0. Po kratkem premoru pa je sledila tekma z velikim NK Mariborom. Naši bojevniki se niso ustrašili močnega nasprotnika, temveč so ga popolnoma zasenčili in tekmo dobili z rezultatom 2:0. Sledila je še zadnja tekma v skupini, ki je odločala o prvem mestu in potniku v finale. Nasproti jim je stala ekipa NŠ Marinko Galič 2, ki je v prejšnjih tekmah pokazala dobre predstave. Toda tudi to jim ni pomagalo, ko so na igrišče stopili Slatinarji in z dobro igro v napadu ter obrambi tekmo dobili z rezultatom 1:0. Tako so se veselili prvega mesta v skupini in uvrstitve v finale. Skupinski del tekmovanja so zaključili z odlično gol razliko kar 10:0. Igra je bila odlična in polni motivacije so čakali na nasprotnika, ki jih bo izzval v finalu. Ta nasprotnik je bil NK Maribor Železničar.

Po odličnem začetku naših in popolni prevladi na igrišču, smo nestrpno pričakovali zadetek. Priložnosti so se vrstile ena za drugo (prečka, vratnica in dobre obrambe vratarja) a žoga ni našla poti v mrežo. In seveda kot pravi nepisano pravilo "kdor ne da, dobi", so nasprotniki iz Maribora z veliko pomočjo sreče zadeli za vodstvo 1:0. Naši se niso predali in so s polno močjo iskali zadetek, ki pa ga žal ni bilo. Nasprotnik se je nekako rešil pritiska in dobil tekmo z rezultatom 1:0. Kakorkoli že, je bila to še ena nova pomembna izkušnja za naše fante. Po tekmi je bilo seveda videti malce razočaranja, ki pa ni trajalo dolgo, saj so fantje vedeli, da so po igri preprosto izstopali. Skozi celoten turnir je bila njihova igra odlična, kar pa je seveda pri otrocih najbolj pomembno, da se zabavajo in razvijajo v pravo smer.


Skupinski del:

NK SLATINA : NK FRAM  5:0

NK SLATINA : NK MARIBOR TABOR1  2:0

NK SLATINA : NK MARIBOR  2:0

NK SLATINA : NŠ MARINKO GALIČ2  1:0


Finale:

NK SLATINA : NK MARIBOR ŽELEZNIČAR  0:1


Igrali so: Jan Kolar, Anej Vertačnik, Jan Fras, Gal Vršič, Amadej Filipčič, Jaka Zamuda, Alen Balažic, Lars Vogrin


Slatinarji so trenutno v polnem pogonu in že v pričakovanju novih turnirjev. Naslednji teden se selekciji U9 in U11 odpravljati v Mursko Soboto (turnir organizira NK Rakičan), nato pa sledi domači turnir ter turnir v Apačih. V prihodnjih vikendih bo polno turnirjev, naše selekcije pa vsekakor v polnem pogonu.

Oglejte si tudi