Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

V Domu Hmelina tudi počitniško varstvo otrok

Med počitnicami se starši srečujejo z vprašanjem, kako poskrbeti za varstvo otrok. Ker smo Družini prijazno podjetje, v našem Domu že tretje leto v juliju in avgustu organiziramo počitniško varstvo otrok zaposlenih. Tako je bilo tudi letos. Otroke so ob prihodu v službo, pripeljali starši. Pri jutranji telovadbi smo se skupaj s stanovalci razgibali in se nato odpravili na zajtrk. Da bi si po zajtrku malo odpočili, so otroci barvali pobarvanke,  pomagali pripraviti vse potrebno za aktivnosti v domskem parku ter si z veseljem ogledali delovna mesta svojih staršev in kapelico.

Posebej veseli smo bili, ker so se nam v dopoldanskem času pridružili otroci iz Marenberškega mladinsko kulturnega centra Radlje ob Dravi, v katerem med počitnicami prav tako organizirajo varstvo otrok.

Poletne temperature so pripomogle, da smo se lahko obmetavali z vodnimi baloni, izvajali poskuse z vodo ter se ob smehu in gibanju dodobra osvežili. Z nami so se družili in uživali tudi naši stanovalci, ki so se ob otroški navihanosti sprostili in iz srca nasmejali. Prepletali so se otroška igrivost, smeh, izkušnje ter modrost starejših, kar je vplivalo na prijetno vzdušje in dobro počutje.

Ustvarila so se nova znanstva, spletle prijateljske vezi in vezi med generacijami. Prijetno utrujeni in polni lepih vtisov smo se skupaj s stanovalci odpravili na kosilo, ki je bilo danes še posebej okusno, saj so nam domske kuharice pripravile slastno pico. Z dobrim kosilom smo predramili naše brbončice in tako je  sladoledni piknik, ki je sledil, dodal piko na i vsem našim današnjim dogodivščinam.

Čas druženja je minil in starši so svoje nasmejane otroke, polne prijetnih vtisov in novih izkušenj odpeljali domov. Tako smo otrokom pričarali lep doživet dan, našim zaposlenim pa brezskrbno varstvo le teh.

Vsi komaj čakamo mesec avgust, ko se bodo v našem domu na počitniškem varstvu zopet srečali otroci zaposlenih in stanovalci ter skupaj ustvarjali lepa doživetja in spomine.

 

Oglejte si tudi