Logo MojaObčina.si

Radovljica

Ostalo
Avtor: Turistično Informacijski Center,

35. Festival Radovljica 2017

Organizator: Društvo ljubiteljev stare glasbe Radovljica, www.festival-radovljica.si, T: 04 531 22 91
Radovljica že 35. leto razveseljuje ljubitelje stare glasbe. Vsakoletni festival vedno navduši s kakovostnim in raznovrstnim programom. Kultura, glasba in zgodovina se prepletajo v historičnem ambientu starega mesta.
 

V dveh tednih in pol se bo zvrstilo deset tematskih koncertov, ki bodo predstavili izredno širok razpon glasbene dediščine. Kar polovica jih je nastala prav za festival in bodo prvič predstavljeni v tej obliki. Letošnji glasbeni mozaik tako sega od 13. do 20. stoletja in prinaša mnoge edinstvene dogodke.

Celoten program si lahko ogledate na: www.festival-radovljica.si


Cena vstopnice za posamezen koncert: 16 € (študenti, upokojenci, skupine in družine z vsaj 4 člani: 13 €)

Abonma za vseh deset koncertov: 130,00 € (študenti, upokojenci, skupine: 100 €)
Prodaja vstopnic:
www.eventim.si in TIC Radovljica


Festival odlikuje kakovostna glasba, saj so programi in izvajalci skrbno izbrani. Nastopajo vrhunski glasbeniki z vsega sveta s sporedi, ki vključujejo rekonstrukcije glasbe iz obdobja pred nastankom glasbene notacije do glasbe 21. stoletja in novih del. Čeprav je festival zvest stari glasbi, se v program uvrščajo tudi sodobnejši izvajalski vložki, gledališče in ples.


Obiskovalcem iz Kranja in Ljubljane je na voljo festivalski avtobus v Radovljico in Velesovo. Festival Radovljica je najstarejši slovenski festival stare glasbe. Prvega so izvedli že leta 1982. Festival poteka vsako leto v avgustu, ko se na standardnih lokacijah zvrsti 10 koncertov različnih izvajalcev stare glasbe. 


Nedvomno je dodana vrednost tudi ambient, ki je v Radovljici naravnost odličen za tovrstne festivale. Mestna arhitektura in čudovita Radovljiška graščina z Baročno dvorano in preddverjem sovpadata z zgodovinskimi inštrumenti in staro glasbo. Vsako leto je en koncert v cerkvi Marijinega oznanjenja v Velesovem pri Cerkljah.

 

 

Oglejte si tudi