Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C

Festival medu in Dan medu v kulinariki

##VIEWS##


PROGRAM:

10.00 Vključevanje čebeljih pridelkov v vsakdanjo prehrano, določanje vrste medu z delavnico - Nataša Lilek in preglednika Janez Markič in Tomaž Pintar 
11.00 Podelitev priznanj krožkarjem za sodelovanje v čebelarskem krožku in udeležbi na tekmovanjih
11.30 Predstavitev bogatega medenega menija in degustacija – Marija Arh Ivanšek (SGTŠ Radovljica)
15.00 Kako unovčiti zaklade iz panja? - Uporaba čebeljih pridelkov v praksi - Sandra Rebek Gašperšič, Nika Pengal in Silvester Resinovič 
16.00 Predstavitev medenega menija z zmagovalno jedjo »Kje je zajec« in degustacija – Marija Arh Ivanšek in Sandi Marolt

TRŽNICA z bogato ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov, uknikatne keramike, hidrolatov, eteričnih olj, naravnih mil in dobrotami z lokalnih kmetij
USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE: izdelava čebelic iz gline; izdelava dražgoških kruhkov 
TEKMOVANJE v določanju vrste medu 
MEDENI KOKTEJLI IN MEDENO PIVO
ORGANIZIRANI OGLEDI apiterapevtskega čebelnjaka in čebelarskega centra s predstavitvijo čebelarstva

Medeni meniji okusov Radolce - OBIŠČITE ENEGA OD PONUDNIKOV »OKUSI RADOL'CE«, KI SO V TEM VIKENDU ZA VAS PRIPRAVILI POSEBEN MEDENI MENI! SEZNAM S PONUDNIKI NAJDETE NA www.czs.si ALI http://www.cricg.si/seznam/dogodek/okusi-radolce-v-okviru-festivala-medu/

Ste že pokusili:
solato s kozjim sirom, jagodami, motovilcem in medenim pikantnim prelivom, slivovo juho z medom in jabolčnimi štruklji z medom, pikantne štruklje iz skutinega krhkega testa, medaljone jelena v omaki z malinami in gozdnim medom, krape zabeljene s praženo čebulo in medom, štruklje s korenjem in medom, ajdove orehove štruklje z medom, mousse prekajene postrvi s hrenovo medeno peno na solati ajdove kaše z medenim prelivom in ajdovo pokovko, "kje je zajec" (gorenjskega zajca - mleto goveje in svinjsko meso), mešto - gorenjsko zelenjavna jed, pehtranove štruklje, kobariške štruklje,…

Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki vse to in še več, boste lahko pokusili brezplačno!

Čebelarji še posebno vabljeni, da se dogodka udeležite in prinesete letošnji med. Pomagali vam bomo določiti vrsto medu, svetovali pri vključevanju v sheme kakovosti,…

Ne zamudite priložnosti za druženje, zabavo, kulinarično razvajanje, odkrivanje novih spoznanj, izmenjavo medsebojnih izkušenj in povezovanje čebelarjev in vseh ljubiteljev medu!

Oglejte si tudi