Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

50-let delovanja Območne obrtno-podjetniške zbornice Radovljica - slavnostna prireditev

Območna obrtno-podjetniška zbornica Radovljica je v soboto, 29. septembra 2018, pri Avseniku v Begunjah obeležila 50. obletnico delovanja. S slovesnostjo, na katero so povabili jubilante, partnerje, predstavnike sosednjih in pobratenih zvez, krovne organizacije ter inštutucije, s katerimi sodelujejo, so se spomnili začetkov in kasnejših petih desetletij delovanja v dobro vseh obrtnikov. Zaslužnim članom so podelili priznanja ter nato v sproščenem druženju obujali spomine na preteklost, delili izkušnje in kovali načrte za prihodnost. Zbrane so pozdravlili predstavniki vseh štirih občin, na območju katerih deluje OOZ Radovljica, ter podpredsednik OZS Ivan Meh.

Obrtniki z območja, ki ga danes pokriva radovljiška območna zbornica, so se prvič sestali septembra 1968 na Bledu, pobudnik srečanja pa je bil obrtnik Andrej Čufer. Ustanovili so združenje, katerega namen je bil dobiti organizacijo, preko katere bo glas obrtnika prišel do oblasti. »Zdaj je za nami že petdeset let skupnih prizadevanj. Gre za obdobje, polno sprememb poslovnega okolja, delovanja obrtnikov v dveh državah, svetovne krize in drugih dejavnikov, ki pomembno vplivajo na delovanje obrtnikov in podjetnikov,« je v svojem nagovoru izpostavila sedanja predsednica Marija Hudovernik. »V času hitrih sprememb je obrtniški staž izpostavljen vedno novim izzivom, za katere potrebuje nova znanja ter dobro informiranost. Prav zato je pomembna stanovska organizacija, kakršna je območno obrtna-podjetniška zbornica in celoten zborniški sistem Slovenije. Našim članom pa tudi drugim obrtnikom in podjetnikom zagotavlja pomoč in podporo na področjih, ki jih sami zaradi obilice dela z lastno dejavnostjo ne morejo obvladovati.«
Zbornica je ob tej priložnosti izdala tudi zbornik, v katerem je predstavljena petdesetletna zgodovina združenja, ter pripravila razstavo fotografij, ki so delo članov Fotografskega društva Radovljica, na njih pa so zabeležili obrtne dejavnosti. Zanjo so se odločili zato, ker so nekatere obrtne dejavnosti že postale del zgodovine, a je prav, da se spomin nanje ohrani tudi za prihodnje generacije. Razstava je bila v septembru najprej na ogled v prostorih občine Radovljica, zdaj jo gostijo v Gorjah, kasneje pa jo bodo še na Bledu in v Bohinju.

Oglejte si tudi