Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Pesmarica Jahačev revolucije tudi jezdi?

Radovljica, 23. november – Čeprav je bilo moč Pesmarico jahačev revolucije dobiti že na njihovem premiernem koncertu 6. novembra v Linhartovi dvorani v Radovljici, je bila njena uradna predstavitev na četrtkovi Gverilski čitalnici, ki jo že tretjo sezono zapored pripravlja društvo Prava beseda.
Eden od avtorjev Andrej Kokot je povedal, da je pesmarica smiselno nadaljevanje programskega dela Jahačev revolucije, oziroma njegova dopolnitev, saj so v pesmarici zajeta vsa besedila, ki jih Jahači revolucije izvajajo na svojem koncertu. Z izjemo Manifesta Jahačev revolucije, v katerem avtorji predstavijo pot do idealne družbe, je dodal Kokot.

Kot sami pravijo je pesmarica "izbor besedil za interno rabo s krajšim receptom za izvedbo priložnostne nekulinarične revolucije". Kako naj bi taka revolucije izgledala, Kokot ni povedal.


V zvezku so uporniška besedila neznanih in znanih pesnikov preteklosti (Simon Jenko, Miloš Popovič-Djurin, Karel Destovnik Kajuh), večino pa sta prispevala sodobna slovenska avtorja Andrej Kokot in Leonard Konj.


Leonarda Konja, kljub temu, da smo ga na predstavitvi kot glavnega avtorja tudi pričakovali, ni bilo


Pesmarica ima 32 strani. Je mehko vezana in speta v zvezek, na platnici pa piše: »Preberi in daj naprej!« Mogoče pa res to storimo.


Pesmarica Jahačev revolucije je prvi založniški projekt društva Prava beseda, a so jo delali založniški stari mački, kar se izdelku tudi pozna.

Oglejte si tudi