Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-2°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Očistimo našo občino – Radovljica 2018

Tradicionalna spomladanska čistilna akcija »Očistimo našo občino – Radovljica 2018« bo v soboto, 7 aprila. Vabimo vas, da se je udeležite v svojih krajih.

Na zbornih mestih na spodnjem seznamu vas bodo ob 9. uri sprejeli koordinatorji, vas razporedili po skupinah in območjih ter vam razdelili rokavice in vreče za odpadke.

Čistilno akcijo organizirajo člani društva Ekologi brez meja, podpirata pa jo Občina in Komunala Radovljica, ki bo poskrbela za vreče, rokavice in odvoz zbranih odpadkov.

Pri čiščenju in urejanju naših krajev, sprehajalnih poti in okolice bodo kot vsako leto sodelovale krajevne skupnosti, društva, vrtci in šole.

Kraj in zborno mesto v soboto, 7. aprila, ob 9. uri:

Kropa: kulturni dom

Lancovo: kulturni dom

Lesce: restavracija Center

Otok: Mlekarna na Zg. Otoku in znamenje na Sp. Otoku.

Podnart: kulturni dom

Radovljica: stara knjižnica

Vrbnje: igrišče

Ribiška družina Radovljica bo čistilno akcijo organizirala 7. in 21. aprila, obakrat se bodo ribiči zbrali ob 8. uri pri ribiškem domu na Lancovem. V soboto, 21. aprila, bo tudi tradicionalni ekorafting, namenjen čiščenju bregov Save - Fun rafting clubu se lahko pridružite ob 9. uri pri mostu na Lancovem.

OŠ F. S. Finžgarja Lesce bo čistilno akcijo z učenci organizirala v petek, 6. aprila. Učenci OŠ Staneta Žagarja se bodo 7. aprila pridružili na zbornih mestih v posameznih krajevnih skupnostih, območje šole pa bodo skupaj z učitelji očistili že v torek. V soboto, 7. aprila, bo v akciji sodelovalo tudi 380 učencev in 30 učiteljev OŠ A. T. Linharta Radovljica. Pregledali bodo vso Radovljico, okolico šole in Volčjega hriba, Oblo Gorico ter poti proti pokopališču in stavbi Elektra Gorenjske. V Radovljici, kjer akcijo tokrat koordinira Klub radovljiških študentov, bodo sodelovali tudi učenci Ekonomske gimnazije in srednje šole.

Dodatne informacije: Igor Dornik, Društvo Ekologi brez meja (dornik.igor@siol.net, 041 644 986)

Oglejte si tudi