Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-4°C
Oceni objavo

Gradnja pločnika ob Cesti na Jezerca

Zaradi gradnje pločnika ob Cesti na Jezerca od novozgrajenega krožišča do CUDV Radovljica je promet na tem cestnem odseku s semaforjem urejen izmenično. Gorenjska gradbena družba bo dela zaključila do konca poletja. Skupna vrednost gradbenih del znaša 322 tisoč evrov. Naložbo poleg Občine Radovljica sofinancira Ministrstvo za infrastrukturo, ki preko javnega razpisa za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti prispeva 138 tisoč evrov.

Nadaljevanje gradnje pločnika do mostu čez Savo na Lancovem je predvideno v prihodnjih dveh letih. V letošnjem letu bo naročena projektna dokumentacija. Pot za pešce in kolesarje bo treba urediti še na odseku od krožišča na Boštjanovi ulici v Lescah pod železniškim prehodom do krožišča med Radovljico in Lescami. Projekt bo v sklopu kolesarskih povezav Radovljice z zalednimi naselji vključen v dogovor za razvoj gorenjske regije, kar bo omogočilo sofinanciranje izvedbe s kohezijskimi sredstvi v obdobju do leta 2023.

Gorenjska gradbena družba nadaljuje tudi drugo fazo rekonstrukcije ceste in sanacije zidov ob državni cesti na Lancovem. Zaradi gradbenih del bo zgornji odsek ceste predvidoma zaprt do 31. oktobra. Po zaključku rekonstrukcije državne ceste na Lancovem bo Direkcija RS za infrastrukturo v sodelovanju z občino uredila še tri lokalne priključke na koncu zgornjega odseka državne ceste. Izvedba je predvidena v letu 2019.

Vir: https://www.radovljica.si/objava/145228

Oglejte si tudi