Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

DELAVNICA ZVOČNE MASAŽE

Delavnica zvočne masaže za zdravje telesa in duha

V Mestni knjižnici-Globus v Kranju bo potekala 7. decembra 2017 ob 16 uri delavnica Zvočne masaže, ki jo bo vodila Glasbena terapevtka Eva Hribernik.
Delavnica zvočne masaže je brezplačna in je primerna za vse, ki jih zanima, na kakšen način lahko z zvočno vibracijo uglasijo svoje Bitje na naravno in izvorno frekvenco. Delavnica bo sestavljena iz treh delov. V uvodnem delu bodo predstavljeni vibracijski glasbeni inštrumenti in njihov način uporabe, sledila bo kratka simulacija individualne zvočne masaže ter skupinska zvočna kopel za vse udeležence delavnice. Če je vsak zvok vibracija in če se vibracija dotakne čisto vsakega delčka našega telesa, lahko razumemo, da zvoka ne zaznamo zgolj s pomočjo ušes, temveč skozi sleherno celico v telesu.

Zvočna masaža je ena izmed bolj priljubljenih in sproščujočih oblik masaže, pri kateri se na posamezne dele telesa polagajo tibetanske sklede. Zvočna masaža stimulira telo, da ponovno vzpostavi hitre povezave med celicami in omogoči dobro pretočnost vseh telesnih tekočin, hkrati pa odpira energetske kanale, pomembne za uravnoteženo delovanje posameznika. Znanstvene raziskave čedalje pogosteje potrjujejo, da zvoki vibracijskih inštrumentov, kot so šamanski bobni, diđiriduji, planetarni gongi in tibetanske sklede, izredno blagodejno in zdravilno učinkujejo na nas. Izmed vseh zgoraj naštetih inštrumentov pa ima prav zvok tibetanskih skled najbolj raziskan učinek na čustveni, duhovni in fizični ravni posameznika. Med zvočno masažo s tibetanskimi skledami se elektromagnetno možgansko valovanje poglobi iz beta v alfa in theta možgansko valovanje, s čimer se posameznik prepusti meditativnim in umirjenim občutjem, čistosti misli in intuiciji.

Priporočljivo je, da so udeleženci delavnice v udobnih oblačilih.

Oglejte si tudi