Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

STOJEČE OVACIJE NA PREMIERI OPERE DESETI BRAT

V nabito polnem Kulturnem centru JANEZA TRDINE v Novem mestu se je v sredo 22. novembra zgodila težko pričakovana premiera operne predstave DESETI BRAT po istoimenskem romanu Josipa Jurčiča, ki jo je režirala Radovljičanka in naša prostovoljka EVA HRIBERNIK. In navdušila! Iskrene čestitke za izjemno delo in popolno predstavo EVA, čestitke tudi vsem nastopajočim za nepozaben večer!
V moji glavi se je takoj izoblikoval neki simbolni prostor-uprizoritev na simbolni ravni. Zavedanje, da je mogoče čas, da se povežemo med seboj, združimo in da se meje med dvema svetovoma zabiršejo ter se vzpostavi neki novi, tretji prostor, ki temelji na drugih vrednotah ljubezni, svobodi, pove režiserka Eva Hribernik.

Glavno vlogo je izjemno odigral in navdušil publiko Gorenjec Klemen Torkar iz Gorij - čestitke!

Na odru se prepletajo poleg solistov in zborovskega petja še ples in koreografija, tako da operno predstavo popeljejo v celovito harmonijo prežeto s čustvi, kot je po izčrpni izjavi pohvalila Eva Hribernik vse nastopajoče po vrsti, ki so svojo maksimalno energijo in srce prenesli na oder, za kar je vsakemu posebaj hvaležna.
Hvaležni pa smo tudi mi za čudovito operno predstavo in povabilo.
Bilo je nepozabno!

Oglejte si tudi