Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

ŠPO Radovljica odlično v Tržiču na tekmi državnega prvenstva

V Tržiču je se je 10. in 11. novembra odvijalo državno prvenstvo v športnem plezanju, tokrat za vse kategorije. Tako kot po navadi so tekmovanje otvorili starejši dečki/deklice ter kadeti/kadetinje. Pri starejših deklicah sta kvalifikacijsko smer dobro odplezali Hana Humerca in Eva Puhar, ter se obe uvrstili v finale. Prav tako se je v finale kot prvi uvrstil Luka Potočar. Pri kadetinjah sta na žalost že v kvalifikacijah zaključili tekmovanje Lara Nikolič in Nina Grošelj. Lari se je finale tokrat izmuznil le za eno mesto. Tekmovanje je torej končala na 9., Nina pa na 10 mestu.

V finalu so naši pokazali dobre nastope. Lepo nas je presenetila Hana Humerca, ki je le za gib ostala pod odrom za zmagovalce. Hanino odlično 4. mesto je dopolnila še Eva z zadovoljivim 6. mestom. Luka pa je tudi v finalu nadaljeval svojo prevlado in v tej sezoni za enkrat ostal še ne premagan v težavnosti. 

V članski konkurenci sta nas zastopala Vita Lukan in Luka Potočar. Oba sta si s pametnim plezanjem zagotovila nastop v finalu. Moška finalna smer v Tržiču na žalost ni bila dorasla nivoju tekmovanja. S štirimi vrhovi je ostala razvrstitev na prvih 4 mestih nespremenjena. Zmagal je Martin Bergant (PK Škofja Loka), Luka pa je zasedel 2. mesto. V ženski konkurenci je Vita po nekoliko slabšem plezanju najbolj previsnega dela smeri zasedla 4. mesto pri članicah in 2. pri mladinkah. Zmagala je Mia Krampl iz AO Kranj. (napisal: Domen Švab)

 

nedeljo so se na Tržiški plezalni steni pomirile še mlajše kategorije.

V močni konkurenci je v kategoriji mlajših dečkov, Gorazd Jurekovič zasedel 6. mesto. Dobro sta plezala Nejc Skumavec, ki je zasedel 11. mesto in Jan Ulčar, ki je zasedel 13. mesto.

V kategoriji mlajših deklic je najboljše plezanje pokazala Maja Arnež, tekmovanje je zaključila na 12. mestu. V tej kategoriji smo imeli še tri predstavnice, ki so zasedle naslednje rezultate: Klara Škutelj 16., Lina Laharnar 17. in Ela Glavač 21. mesto.

Ker naslednjem vikend ni tekem, ga bomo izkoristili za trening v Innsbrucku. Trening nam bo koristil za zadnje dva vikenda, ker nas čakajo kar štiri tekme (2x težavnost, bolder in hitrost). (napisal: Luka Štefan)

Rezultati | fotografije1 in fotografije 2

Oglejte si tudi