Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Tekma v športnem plezanju, Zahodna liga 2017/2018, Kamnik

V Kamniku je v soboto, 8. aprila potekala zadnja balvanska tekma letošnje Zahodne lige. Tekmovalo je 20 naših predstavnikov, ki so prikazali dobro plezanje na zelo zanimivih, a kar težkih balvanih.

Med mlajšimi cicibankami sta tekmovali Marija Ponikvar in Iza Jeran Pirih. Obe sta splezali 7 balvanov in sta bili s svojima nastopoma zelo zadovoljni.

Nejc Jeran Pirih je tekmoval pri starejših cicibanih, preplezal 6 balvanov in bil na koncu 17.

Pri mlajših deklicah so tekmovale Pavla Ponikvar, Ela Glavač, Klara Škutelj in Maja Arnež. Maja je edina splezala 7 balvanov in prepričljivo zmagala. Zelo dober rezultat je dosegla tudi Pavla s 4. mestom. Klara je bila 15., Ela pa 23.

Nastopilo je tudi 6 mlajših dečkov: Matjaž Grilc, Andraž Bajželj, Žiga Bertoncelj, Gorazd Jurekovič, Tanej Cerar Božič in Jan Ulčar. Najboljši rezultat je uspel Gorazdu, ki je bil 3. s 6 vrhovi. Žiga in Jan sta plezala zelo dobro in si delila 6. mesto. Tanej je bil 21., Matjaž 24., Andraž pa 29.

Zvečer so skupaj tekmovali starejši dečki in deklice, ter kadeti in kadetinje. Deklice in kadetinje iz našega kluba so se odlično borile do zadnje minute. Eva Puhar je bila 2. pri starejših deklicah s preplezanimi vsemi 8 vrhovi, kar je uspelo samo prvima dvema tekmovalkama! Na odličnem 4. mestu je zaključila Hana Humerca. Lucija Medja je bila 10., Živa Jovanovič pa 21. Med kadetinjami je bila Lara Nikolič 6., Nina Železnik 9. in Nina Grošelj 11.


Naslednjo nedeljo bodo imeli že novo priložnost, da pokažejo svoje plezalno znanje. Tekmovali bodo v Žirovnici, na težavnostni tekmi. (napisal: Jure Primc)

Rezultati so tukaj, fotografije v galeriji.

Oglejte si tudi