Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-4°C
Oceni objavo

Zadnja tekma državnega prvenstva v športnem plezanju 2017, Kranj

Pretekli vikend je v Kranju potekal zaključno tekmovanje državnega prvenstva v težavnostnem in balvanskem plezanju.

Prvi dan (petek). Mlajše kategorije so imele na sporedu težavnost, člani in članice pa kvalifikacije v balvanih. Pri mlajših kategorijah smo imeli sedem predstavnikov. Najbolje se je odrezal Gorazd Jurekovič, ki je v kategoriji cicibanov zasedel odlično 2. mesto. Tudi ostali so dosegli odlične rezultate: 7. Lina Laharnar, 8. Ela Glavač, 6. Hana Humerca, 14. Eva Puhar, 20. Maja Arnež, 9. Nejc Skumavec, 10. Jan Ulčar in 28. Nina Grošelj.
V kvalifikacijah balvanov smo imeli dva predstavnika Vito Lukan in Igorja Primca. V nedeljski finale se je uvrstila samo Vita.

Drugi dan (sobota). Tekmovanje so odprli kadetinje in kadeti v balvanih. Tokrat smo imeli samo eno predstavnico Vito Lukan, ki je zasedla odlično 3. mesto. Tekmovanje se je nadaljevalo s kvalifikacijami težavnosti za člane in članice. Zastopala sta nas Vita in Igor. Obema se je uspelo uvrstiti v večerni finale. V finalu je obema uspelo rezultat kvalifikacij izboljšati in oba sta osvojila odlično 3. mesto.
V tem dnevu so se na balvanih pomirili še starejše deklice in dečki ter mlajše deklice in dečki. Od vseh se je najbolje odrezala Eva Puhar (ŠPO Tržič)*, ki je šele po super finalu priznala premoč plezalki iz Slovenske Bistrice. Zasedla je odlično 2. mesto.

Tretji dan (nedelja) je bil rezerviran za tekmo balvanov cicibank in cicibanov. Ponovno se je odrezal Gorazd Jurekovič in zasedel odlično 2. mesto (večno drugi). Cicibanki Lina in Ela sta zasedli 9. oziroma 10. mesto.
Isti čas so srednje kategorije tekmovale v težavnosti. Pri starejših deklicah je nastopila Nina Grošelj in zasedla 28. mesto. Pri kadetinjah je nastopila Vita Lukan, ki je kot edina v kvalifikacijah dosegla vrh. V finalni smeri je imela nekaj težav z vpenjanjem sistema tik pod vrhom, tako da se je na koncu mogla zadovoljiti s še vedno odličnim 3. mestom.

Za konec odlične organizacije zaključka državnega prvenstva je bil na sporedu še finale bolderjev za člane in članice. Videli smo pravi spektakel z odličnim plezanje Vite, ki je zasedla odlično 3. mesto.

Na tej tekmi samo pogrešali dva naša člana: Domna Škofica, ki si je po naporni sezoni v svetovnem pokalu že privoščil zaslužen dopust, ter Luka Potočarji, ki si je na dodatni tekmi v Saint Etienne preskušal priboriti vozovnico za mladinske olimpijske igre, a mu žal ni uspelo.

Letošnja sezona je bila za naš klub zelo uspešna. Skupno smo kot klub osvojili 2. mesto med 36 klubi. (napisal: Luka Štefan)

Vse ostale skupne rezultate letošnje sezone državnega prvenstva lahko vidite na: https://isksp.pzs.si/Dogodek/DogodekAnonList

Rezultati (težavnost / balvani):

 

U12, deklice

7. / 9. Lina Laharnar
8. / 10. Ela Glavač

 

U12, dečki

2. / 2. Gorazd Jurekovič

 

U14, deklice

6. / 5. Hana Humerca
14. / 2. Eva Puhar (ŠPO Tržič)*
20. / 16. Maja Arnež

 

U14, dečki

9. / 11. Nejc Skumavec
10. / 13. Jan Ulčar

 

U16, deklice

28. / 28. Nina Grošelj
      / 27. Lara Nikolič

 

Kadetinje

3. / 3. Vita Lukan

 

Članice

3. / 3. Vita Lukan

 

Člani

3. / 14. Igor Primc

 

Skupni/končni rezultati (težavnost / balvani):

 

U12, deklice

7. / 10. Ela Glavač
8. / 5. Lina Laharnar

 

U12, dečki

2. / 2. Gorazd Jurekovič

 

U14, deklice

5. / 9. Hana Humerca
6. / 4. Eva Puhar (ŠPO Tržič)*
18. / 15. Maja Arnež

 

U14, dečki

11. / 12. Nejc Skumavec
13. / 8. Jan Ulčar

 

U16, deklice

27. / 31. Lara Nikolič
28. / 23. Nina Grošelj

 

Kadetinje

1. / 3. Vita Lukan

 

Kadeti

1. / 15. Luka Potočar

 

Članice

6. / 3. Vita Lukan

 

Člani

3. / 4. Domen Škofic
11. / 14. Igor Primc
12. / 22. Luka Potočar

Oglejte si tudi