Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Vabilo na prireditve ob prazniku Občine Radovljica 11. decembru

Osrednja proslava občinskega praznika ob obletnici rojstva Antona Tomaža Linharta bo v petek, 8. decembra, ob 20. uri v Linhartovi dvorani v Radovljici.

 

Občinskim nagrajenkam in nagrajencem bo župan Ciril Globočnik na proslavi izročil priznanja. Prejemniki plaket Antona Tomaža Linharta so Mešani pevski zbor Anton Tomaž Linhart Radovljica ob 25-letnici delovanja, Nikolaj Mašukov za veličastna umetniška dela v cerkvah, kapelah in drugih arhitekturnih objektih po Sloveniji in širše ter Andrej Potočnik za aktivnosti in povezovalno vlogo v Kulturnem društvu Podnart. Prejemniki pečatov Občine Radovljica so Žarko Petrovič za dolgoletno organizacijo in ustvarjalno delo na področju fotografske dejavnosti, Tomaž Cilenšek za glasbeno udejstvovanje v občini in širšem okolju ter uspešno poučevanje mladih harmonikarjev in Martin Kočevar za ohranjanje kulturne dediščine in prispevek k prepoznavnosti Kamne Gorice. Medalje Občine Radovljica pa bodo prejeli Saša Florjančič za strokovne prispevke in dolgoletno urejanje glasila Vigenjc in strokovne prispevke, Anže Habjan za dolgoletno ustvarjalno delo na področju kulture in kulturne dediščine v Kropi ter Mladinski pevski zbor Navdih ob 10-letnici delovanja.

 

Študenti, ki so z odliko opravili zaključni letnik študija in diplomo, bodo prejeli priznanje in denarno nagrado za nadaljnje strokovno izpopolnjevanje. To so Eva Bolčina iz Kamne Gorice, diplomantka Pedagoške fakultete, Špela Grilc iz Zapuž , diplomantka Medicinske fakultete, Rok Pogačnik iz Radovljice, diplomant Teološke fakultete, Vita Rozman iz Vrbenj, diplomantka Biotehniške fakultete, in Anja Silvester iz Lesc, diplomantka Fakultete za zdravstvo Angele Boškin Jesenice.

 

V kulturnem sporedu proslave v režiji Roka Andresa bodo nastopili Mešani pevski zbor Anton Tomaž Linhart Radovljica, Harmonikarski orkester Glasbene šole Radovljica in KUD Radovljica, dramska igralka Manca Ogorevc, otroška dramska skupina Čoftica Kulturnega društva Kropa ter povezovalca Katja Stušek in Nejc Šmit.

 

V četrtek, 7. decembra, ob 18. uri bo v galeriji Avla Občine Radovljica odprtje razstave avtorskih del Alojza Zormana – Fojža, prejemnika Linhartove plakete v letu 2016.

 

Muzeji radovljiške občine ob občinskem prazniku pripravljajo predavanje dr. Vladimirja Simiča Linhartovi slovenski komediji kot pravnozgodovinski vir. Predavanje bo v petek, 8. decembra, ob 17. uri v Radovljiški graščini.

 

Tradicionalna podoknica Linhartu, sprehod z Mešanim pevskim zborom Anton Tomaž Linhart Radovljica, pa bo letos v nedeljo, 10. decembra. Začela se bo ob 17. uri pri spomeniku Josipini Hočevar.

 

Vabilo na praznične prireditve je v prilogi.

 

Program prireditev ob občinskem prazniku

 

SREDA, 6. DECEMBER 2017

 

Ob 18. uri: Od Miklavža do božiča, pogovor o pomenu praznikov in praznovanjih v decembru

Čebelarski center Gorenjske v Lescah

 

ČETRTEK, 7. DECEMBER 2017

 

Ob 18. uri:Odprtje razstave avtorskih del občinskega nagrajenca Alojza Zormana - Fojža

Galerija Avla Občine Radovljica

 

PETEK, 8. DECEMBER 2017

 

Ob 18. uri: Predavanje Linhartovi slovenski komediji kot pravnozgodovinski vir, muzejski večer z dr. Vladimirjem Simičem

Radovljiška graščina

(Muzeji radovljiške občine, Mestni muzej)

 

Ob 20. uri: Osrednja proslava občinskega praznika s podelitvijo občinskih priznanj

Linhartova dvorana Radovljica

 

SOBOTA, 9. DECEMBER 2017

 

Od 9. do 13. ure: 25. prednovoletna ustvarjalna delavnica Kovaškega muzeja, novoletno vezenje s Sašo Florjančič in Ajo Bohinjc

Otroški vrtec v Kropi

(Muzeji radovljiške občine, Kovaški muzej)

 

NEDELJA, 10. DECEMBER 2017

 

Ob 19.15 uri: Podoknica Linhartu, sprehod s petjem in baklami

Začetek pri spomeniku Josipini Hočevar na Linhartovem trgu

(Mešani pevski zbor Anton Tomaž Linhart Radovljica)

 

ČETRTEK, 14. DECEMBER 2017

 

Ob 16. uri: Odprtje razstave Sretena Godinovića Slike z morja

Galerija Šivčeva hiša

(Muzeji radovljiške občine, Galerija Šivčeva hiša)

 

TOREK, 19. DECEMBER 2017

 

Ob 19.30 uri: Županova Micka, predstava SNG Drama Ljubljana

Linhartova dvorana Radovljica

Prodaja vstopnic: Linhartova dvorana Radovljica 

Oglejte si tudi