Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
6°C
Oceni objavo

26. Silvestrski tek na Ravnah

V organizaciji Četrtne skupnosti Javornik–Šance ter Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost je potekal na Ravnah na Koroškem tradicionalni silvestrski tek. Prireditev, ki že vrsto let ob izteku leta poteka okoli naselja Javornik. Letošnji tradicionalni tek je bil že 26. silvestrski tek zaporedoma.

 

Starta teka na progi, ki je namenjena predvsem rekreativnim tekačem in tekačicam, se je tudi letos udeležilo nekaj aktivnih atletov in atletinj. Na tekaško pot se je podalo 95 tekačic in tekačev različnih starosti in iz različnih krajev tako s Koroške, Savinjsko-šaleške regije in tudi sosednje Avstrije. Tudi letos sta bili dve kategoriji, moška in ženska. Tek se je pričel ob 14.30 uri z mlajšimi udeleženci, dečki in deklicami, ki so tekli manjši krog, ob 15.00 uri pa se je pričel tek odraslih, pomerili so se tako v ženski kot v moški kategoriji. Tekači in tekačice so s tekom obkrožili naselje Javornik in pretekli 1150 metrov dolgo progo.

 

V teku za otroke, ki je potekal  okoli osnovne šole na Javorniku in so ga tekli v dveh kategorijah. Najhitrejša sta bila Mark Kolar iz Raven in Žiga Verneker s Kotelj, pri puncah pa Neža Lenart iz Raven in Ana Vita Verneker s Kotelj.

 

Med  tekačicami in tekači sta bila absolutna zmagovalca pri moških je najhitreje v cilj pritekel Jaka Pogorevc, ki je v cilj pritekel v času 2 minuti in 59 sekund, pri ženskah pa Zala Sekavčnik, oba iz Slovenj Gradca.


Najstarejši tekač na teku je bil prvi koroški olimpijec 87-letni Štefan Robač z Raven na Koroškem.

 

Startnine tudi letos ni bilo. So pa prireditelji za vse udeležence pripravili praktična darila, ki so jih prejeli po končanih tekih. Najboljše tri tekače so nagradili s pokali, najboljše na otroškem teku pa z medaljami.

 

Športno prireditev je komentiral vodja Zbora atletskih sodnikov za Koroško Bojan Pogorevc, ki je tudi podelil priznanja.

 

 

Oglejte si tudi