Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Bo 2. tir spodnesel finančno konstrukcijo 3. razvojne osi?

                                                                                                                   Ravne na Koroškem, 7. 2. 2018

 

Spoštovani

minister za infrastrukturo

dr. Peter Gašperšič!

 

 

Bo 2. tir spodnesel finančno konstrukcijo 3. razvojne osi?

 

Uvodoma naj pojasnim, da v Mladinski iniciativi za 3. razvojno os absolutno podpiramo izgradnjo prometne infrastrukture v Sloveniji. Ta za državo predstavlja stopnjo suverenosti in neodvisnosti. Poleg tega pa omogoča trajen razvoj in stabilno prihodnost.

V Mladinski iniciativi za 3. razvojno os v zadnjem času z zaskrbljenostjo spremljamo izjave za javnost v zvezi s projektom 2. tir. Tukaj mislimo predvsem na težave zaradi financiranja projekta v primeru odstopa madžarskega kapitala. Iz medijev smo zasledil zaskrbljujoča sporočila državnega sekretarja Jureta Lebna, da bi zaradi neuspešnega partnerstva v projektu 2. tir, lahko bila ogrožena finančna konstrukcija izgradnje 3. razvojne osi.

Ta informacija predstavlja rdeči alarm za Mladinsko iniciativo za 3. razvojno os. Nikakor se ne moremo strinjati, da bi se vplačana sredstva iz cestnin namenjala za izgradnjo železniških povezav, temveč pričakujemo, da se bodo sredstva s katerimi razpolaga DARS, vlagala izključno v izgradnjo avtocestnega omrežja v Sloveniji.

Zato prosimo za natančna pojasnila o stabilnosti finančne konstrukcije projekta 3. razvojne osi in kako to vpliva na realizacijo Protokola o izgradnji 3. razvojne osi.

HOČ´MO CESTO!

S spoštovanjem,

Aljaž Verhovnik, l. r.

koordinator

Mladinske iniciative za 3. razvojno os

Oglejte si tudi