Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Člani do poraza, naši mladi odbojkarji nadaljujejo z zmagami

Minuli vikend je bil spet poln nastopov Fužinarjevih ekip. Že v petek je druga ekipa OK Fužinar Metal nastopila v Vuzenici, kjer je premagala Svolley z rezultatom 3:1 in zabeležila tretjo zaporedno zmago. V soboto je prva ekipa gostovala v Framu, kjer je naletela na razpoloženo mlado ekipo SiPlayer Fram, ki je kot prva porazila OK Fužinar v letošnji sezoni. Rezultat je bil 3:1. V nedeljo pa so v Mežici sezono začeli kadeti OK Fužinar, ki so prišli do zmage in poraza.

V petek je bilo ob 19. uri odigrano srečanje 4. kroga 3. DOL vzhod med ekipama S volley in Fužinar II. Prvi niz so bolje začeli domači, a mladi igralci Fužinarja se niso pustili zmesti in zaigrali zelo dobro, spreobrnili izid in na koncu zasluženo s 25:14 dobili prvi niz. Gladko dobljen drugi del prvega niza je kar malo uspaval ekipo OK Fužinar, igralci Vuzenice pa so zaigrali bolje. To se je odrazilo v izenačenju v nizih, drugi se je končal z rezultatom 25:19 za domačine. A po drugem nizu so igralci Fužinarja ponovno zaigrali bolje in pokazali željo po novih treh točkah v sezoni. V nadaljevanju so kontrolirali potek srečanja v tretjem setu, ki so ga dobili s 25:14. Zgodba se je ponovila v četrtem nizu, ko je ponovno vajeti igre v svojih rokah držal Fužinar. Vuzenica se ni dala, v končnici so se nevarno približali na dve točki zaostanka pri 21:19, nanizali so kar 6 zaporednih točk. Po polminutnem odmoru trenerja Ježa so mladi igralci OK Fužinar tekmo zaključili odločno, z rezultatom 25:20 so odločili četrti niz in s tem tudi srečanje. To je bila že tretja zaporedna zmaga za drugo ekipo, s tem so se povzpeli na odlično 4. mesto v 3. DOL vzhod. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Hovnik Rožen, Hribernik, Tominc 2 točki, Vučetić, Podričnik 1, Maklin 8, Slemenik 5, Primik 6, Glinšek 22, Ramšak starejši 7, Ramšak mlajši, Adam 5, Belaj, Merkač 1. Naslednja tekma čaka drugo ekipo v soboto ob 16. uri, ko bo na sporedu derbi za tretje mesto na lestvici proti ekipi Hoče II. Vabljeni.

V soboto, 11. novembra so v Framu nastopili igralci članske ekipe. Domača ekipa SiPlayer Frama je bila zelo razpoložena, saj je že v uvodu tekme pokazala, da odbojkarje OK Fužinar čaka težko delo. Vodili so skozi celoten niz in povedli z 1:0 (25:21). V drugem je Fužinar zaigral bolje in izenačil na 1:1 (21:25). Ko je že kazalo, da se bodo igralci Fužinarja le predramili in zaigrali bolje, so le to storili domači. Hitro so povedli in prednost le še povečevali. V kočnici se je Fužinar pričel boriti za točke, a več kot zmanjšanja točkovne razlike niso uspeli. Fram je niz dobil s 25:18 in povedel 2:1. V četrtem delu tekme se razmerje moči ni spremenilo, domači so nadaljevali z zelo dobro taktično predstavo, z odličnim servisom in sprejemom so povsem razorožili ekipo Fužinarja, ki nikakor ni uspela razviti svoje igre. Tudi zadnji set so mladi igralci Frama dobili in zadali Fužinarju prvi poraz sezone. Ekipa Fužinarja pa se bo morala pobrati in priložnosti za nove zmage iskati na naslednjih tekmah. Že v sredo jih čaka v Mariboru obračun Pokala Slovenije, v soboto pa potujejo v Stranje, kjer bodo nastopili proti Calcit Volleyballu II. 

V nedeljo pa je v Mežici potekal turnir kvalifikacij za A ligo kadetov. V prvi tekmi turnirja je Fužinar Sij Metal nastopil proti domači ekipi Mežice. V vsega 28 minutah je tekmo dobil z 2:0, prvi niz se je končal s 25:1, v drugem pa so priložnost dobili tudi igralci s klopi. Slednji so odigrali odlično in dobili še drugi niz z rezultatom 25:7. V drugi tekmi turnirja pa je odbojkarje čakal obračun z Mariborom. Lanski državni prvaki in ekipa OK Fužinar sta v prvem nizu prikazali dobro odbojko. Do sredine niza sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, šele v drugem delu pa si je Fužinar uspel priigrati nekaj točk prednosti. Prvi so tudi uspeli priti do set žoge pri rezultatu 24:22. Končnico so igralci Fužinarja odigralo slabo in zapravili nekaj lepih priložnosti za zmago v prvem nizu. To so znali kaznovati igralci Maribora in spreobrnili izid in povedli z 1:0. Zapravljena končnica pa je v vrstah Fužinarja pustila posledice, saj niso več zaigrali tako kot znajo. Maribor jih je nadigral v drugem setu in dobil tekmo z 2:0. V Mežici so kadeti nastopili pod vodstvom trenerjev Ježa in Veličkovića, igrali pa so naslednji igralci: Ramšak 5 točk, Vučetić 2, Glinšek 17, Podričnik 15, Primik 8, Tominc 6, Hovnik Rožen 2, Ramšak mlajši 3, Hribernik 2, Ranc 1, Špenger, Vertačnik, Belaj, Merkač. Naslednji turnir kadete čaka 3. decembra v Mariboru, kjer bodo nastopili proti Mariboru in Panviti Pomgrad, ki je Fužinarju glavni tekmec za vstop v A ligo. 

Oglejte si tudi