Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Člani Kluba koroških študentov ponovno zaupali vodenje Doris Brajnik

Po uspešnem iztekajočem se mandatu so minulo soboto člani Kluba koroških študentov za svojo predsednico znova izvolili Doris Brajnik.
V soboto, 25. novembra 2017, so v prostorih KMKC Kompleks potekale volitve za nov mandat predsednika Kluba koroških študentov ter volitve v organe Izvršnega, Nadzornega in Disciplinskega odbora Kluba koroških študentov. Na mesto predsednice je bila že drugo leto zapored izvoljena Doris Brajnik, ki je prisotnim na Občnem zboru predstavila poročilo o minulem mandatu in načrte za nov mandat.
Ekipo KKŠ poleg predsednice sestavljajo še v Izvršnem odboru Tjaša Mravljak, Saša Nemec, Analina Štumberger, Vanesa Topler, Urška Žalig in Ana Senica, v Nadzornem odboru Eva Senica, Manca Pak in Nadja Petek, ter v Disciplinskem odboru Anja Kosmač, Monika Zorčič in Nejc Švajger.
»Hvaležna sem za zaupanje, ki mi ga je izkazal Občni zbor Kluba koroških študentov, ter svoji ekipi, tistim, ki so ostali z mano in tistim, ki so se mi na novo pridružili. Ko sem se lani odločila za kandidaturo, niti slučajno nisem vedela, kaj vse bo predsedniška funkcija prinesla s seboj. Imela sem močno voljo in dobro zastavljeno vizijo, vendar mi nekaterih stvari še ni uspelo uresničiti, ker smo se v za Klub koroških študentov prelomnem letu 2017 morali vsi z ekipo veliko naučiti. Proti koncu mandata smo si vzeli čas za premislek in evalvacijo, ter ugotovili, kaj je bilo v njem dobrega in kaj bi se dalo izboljšati. Mislim, da smo se v tistem trenutku vsi zavedli, da nam je uspelo izjemno leto, sploh glede na okrnjene finance, ki smo jih imeli na razpolago, hkrati pa smo videli, kje so bile naše šibke točke in se zavedli, da smo se v tem letu pridobili ogromno znanja. Zato sem se odločila, da ponovno kandidiram in s pridobljenim znanjem izboljšam še tista področja, na katerih letos še nismo blesteli. Prav tako pa načrtujemo povečati obseg našega letošnjega najuspešnejšega dogodka KKŠ Summer Break, ob katerem smo se letos ogromno naučili, v naslednjem letu pa ga želimo obogateni z znanjem nadgraditi na vseh področjih,« je pojasnila Doris.
Opisala je še, kaj se bo na Klubu koroških študentov dogajalo v bližnji prihodnosti: »Z ekipo smo že v polnem zagonu in s pridom pripravljamo dogodke za naše člane. Prvi v novem mandatu »S KKŠ v tujino: Lahkih nog naokrog« se bo odvil že v sredo, 29. 11. 2017 v Študentski menzi v Rožni dolini v Ljubljani, kjer bodo lahko naši člani prisluhnili predstavitvam možnosti delovnih počitnic v tujini. Do novega leta načrtujemo še nekaj projektov. Že od novembra poteka dobrodelni projekt Božiček za en dan, kateremu smo se pridružili kot eden zbirnih centrov za oddajo daril. Prihajajoči konec tedna je naša dijaška sekcija v KMKC Kompleks pripravila fotografsko razstavo KKŠ Fotokolaž, v petek pa bomo otvorili praznično sezono veselega decembra s projektom »Prižig lučk v KMKC Kompleks mit AkustiX«. V soboto, 9. decembra, bomo s prazničnim vzdušjem nadaljevali v Grajskem parku na Ravnah, kjer se bomo kot soorganizatorji udeležili projekta Predbožični park, da pa praznično vzdušje ne bo zamrlo niti tik pred božičem, smo se odločili, da v letošnjem letu svoje člane 16. decembra odpeljemo na predbožični izlet v Zagreb. «

Oglejte si tudi