Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
0°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Člani OK Fužinar do pomembne zmage

Ekipe OK Fužinar Metal so bile tudi tokrat zelo aktivne. V soboto je v Hočah slavila druga ekipa s 3:2, druga kadetska ekipa je prišla do zmage v Mislinji, člani pa so vikend zaključili z zelo pomembno zmago nad Framom. Zmaga jih je vrnila na drugo mesto lestvice 2.DOL.

Prva ekipa Fužinarja, ki je otvorila tekmovalen vikend je bila naša druga ekipa. Slednja je nastopila v Hočah proti tamkajšnji drugi ekipi. V prvem nizu so varovanci trenerja Ježa odigrali zelo slabo, saj so naredili ogromno napak v napadu. A v nadaljevanju so se zbrali in v naslednjih dveh nizih prikazali zrelo predstavo, ki jim je prinesla vodstvo z 2:1 v nizih. Nekoliko spremenjena postava je krenila v četrti niz, domači pa se niso predajali, zato je bila tekma odločena šele v petem nizu. Slednjega so bolje začeli domači, a v pravem trenutku je Fužinarju uspelo prikazati dobro igro, ki jim je prinesla zmago s 3:2. To je bila že sedma letošnja zmaga, kar dovolj zgovorno priča o napredovanju naših mladih upov. Na tekmi so za Fužinar II nastopili: Podričnik 23 točk, Adam in Maklin oba po 12, Tominc 7, Vučetić 4, Ramšak starejši 2, Ramšak mlajši 1, Hribernik, Merkač, Hovnik Rožen, Ranc, Primik. Ekipi čestitamo za zmago!

V nedeljo dopoldan je druga kadetska ekipa nastopila v Mislinji. Za drugo ekipo nastopajo starejši dečki, ki se odlično borijo proti starejšim igralcem iz ostalih ekip. V prvi tekmi so povsem nadigrali Mežico z 2:0, niza sta se končala na 5. in 7. točki. V tekmi, ki je odločala o drugem mestu v skupini so naši dečki odigrali še tekmo proti domačinom, katere so na prvem turnirju porazili z 2:0. Tudi tokrat so začeli odlično in si hitro priigrali vodstvo. A domači so v končnici prikazali izjemno borbenost in rezultat spreobrnili ter povedli z 1:0. Ekipa Fužinarja se ni pustila zmesti in v drugem nizu odigrala kot zna in izenačila na 1:1. V tretjem nizu so gledalci lahko spremljali napeto tekmo, saj sta se obe ekipi borili za vsako točko. A na koncu je domačim kadetom Korvolleya le uspelo streti dečke Fužinarja, ki so tretji niz izgubili s 16:14. Na tekmi so nastopili naslednji igralci: Hribernik 22 točk, Hovnik Rožen 22, Vertačnik 17, Fink 5, Krajnc A. 5, Beondič 2, Robnik 1, Ranc 1, Navodnik 1, Špenger 1 in Krajnc K.. Ekipi čestitamo za dobro predstavo, zadnji turnir čaka obe naši kadetski ekipi na Ravnah 11. marca. 

Zadnja tekma vikenda je bil drugo ligaški derbi med Fužinarjem in Framom. Tekma je bila zaradi zasedenosti dvorane prestavljena na nedeljo, to pa je kot kaže bolj ustrezalo domačim odbojkarjem, ki so prikazali najboljšo predstavo v sezoni. Začeli so izjemno in si hitro priigrali visoko prednost, ki so jo zadržali do konca niza (25:17). Dobro so začeli tudi v drugem nizu, a gostje so se bolje upirali. Borbena igra na obeh straneh se je nadaljevala tudi v končnici drugega seta, tudi tokrat pa so več zbranosti imeli domači, ki so povedli z 2:0 (25:22). Tretji niz sta obe ekipi igrali dobro, rezultat je bil vseskozi izenačen. Šele v končnici so se domači uspeli odlepiti in prvi prišli do zaključne žoge. Igralci Frama se niso predajali in se nevarno približali, a v pravem trenutku so igralci OK Fužinar izbrali pravo potezo in zaključili tekmo s 3:0. Čestitke ekipi za pomembno zmago, ki jih je vrnila na 2. mesto na lestvici 2.DOL. Slednje bi ob koncu prvenstva prinašalo dodatne kvalifikacije za 1. DOL, a do takrat je še dolga pot, saj je na sporedu še 6 krogov. Do zadnjega kroga pa bodo naši odbojkarji storili vse, da si priigrajo na prvo mesto, ki bi pomenilo direktno uvrstitev v 1.DOL. Za OK Fužinar so pod vodstvom trenerja Veličkovića nastopili: Valentan, Rakić, Lednik, Dojčilović, Libnik. Šavc, Ranc, Glinšek. Levar, Primik, Tisovnik Enci, Lesnik, Golob in Jež.

Naslednja tekma ekipo čaka proti Calcitu II, tudi tokrat v domači dvorani (sobota 19.00). Vabljeni!

 

Oglejte si tudi