Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Demenci prijazna točka v Koroškem medgeneracijskem centru na Ravnah

V Koroškem medgeneracijskem centru na Ravnah na Koroškem so v sredo, 20. decembra 2017, odprli Demenci prijazno točko.

 

Slavnostnega odprtja so se udeležili župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen, predsednica Koroškega medgeneracijskega centra, mag. Marjana Kamnik in predsednica društva Spominčica, ga. Štefanija L. Zlobec.

 

Demenci prijazna točka bo pripomogla k večji informiranosti, razumevanju in sprejetosti oseb z demenco. Posamezniki bodo lahko pridobili koristne informacije o demenci in usmeritev za nadaljnjo obravnavo. Hkrati bo to podpora vsem, ki so na kakršen koli način v stiku s to boleznijo. V naši družbi je namreč vedno bolj prisotna, prebivalstvo se stara in svojci dementnih ljudi rabijo pomoč. Žal o bolezni nismo dovolj poučeni in Demenci prijazna točka je kot nalašč za pomoč vsem, ki potrebujejo to pomoč.Jon Petek

    

V Sloveniji projekt Izobraževanje in osveščanje za obvladovanje demence v letih 2017 in 2018 izvaja sedem izvajalcev in med njimi je tudi Koroški medgeneracijski center.

Namen programa Odziv v instituciji in skupnosti, ki ga izvaja Koroški medgeneracijski center, je vzpostaviti usklajeno podporo osebam z demenco, njihovim družinam in lokalnemu okolju. Oblikovati želimo osebam z demenco prijazno okolje in s tem zmanjšati tveganje za njihovo socialno izključenost. Osrednji cilj je preko različnih izobraževalnih aktivnosti ozaveščati lokalno in širšo javnost o demenci, prvih znakih demence, preventivi in ravnanju z osebami z demenco. V Koroškem medgeneracijskem centru želimo vzpostaviti DEMENCI PRIJAZNO TOČKO, ki bo pripomogla k večji informiranosti in sprejetosti oseb z demenco.

Na odprtju smo prisluhnili predsednici KMC mag. Marjani Kamnik ter županu Občine Ravne na Koroškem dr. Tomažu Roženu. Slednja sta skupaj s predsednico društva Spominčica, go. Štefanijo L. Zlobec in županjo Občine Črna na Koroškem mag. Romano Lesjak udi simbolično prerezala trak in odprla Demenci prijazno točko.

Program je povezovala Darja Verhovnik. Prisluhnili smo pevskemu zboru Koroški MIX in glasbeni skupini Hedera vento.    


Koordinatorka  projekta je Tanja Golob, mag. prof. geo. in mag. prof. soc.      

Izvajalec programa: KOROŠKI MEDGENERACIJSKI CENTER, Trg svobode 20, 2390 Ravne na Koroškem

Tel. št.: 02 28 80 880 (vsak delovnik: 8.00-18.00)

Kontaktna oseba: Tanja Golob, mag. prof. geog. in mag. prof. soc.

Elektronski naslov: kmc.demenca@ktv-ravne.net

 

 

 

 

Oglejte si tudi