Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Dnevni center Ravne na ustvarjalni poti

Ponovna uporaba odpadkov nam ponuja priložnosti in izzive. Dnevni center Ravne letos sodeluje v okviru Ekošol Slovenije v projektu Eko- paket.  Projekt vzpodbuja pravilno ravnanje z odpadno kartonsko embalažo za sokove in mleko (odpadna Tetra-Pak embalaža). Odpadno embalažo smo prepoznali kot odličen vir ustvarjanja, osveščanja (ozaveščanja?)  in razvijanja novih idej.

Za začetek smo morali zbrati veliko odpadne embalaže, k čimer je pripomogla ožja in širša okolica. Embalažo so dnevno vozili iz Cudv Črna, učenci so jo s pomočjo staršev, sorodnikov zbirali doma, pa tudi zaposleni smo ozavestili projekt ter dodali k celoti. Hvaležni smo vsem za ves doprinos k našemu cilju. Škatle so nam vlile navdih za ustvarjalnost, zato smo se odločili, da to veselje delimo z drugimi.

Projekt Eko-paket smo vključili v srečanja z vrtci in osnovnimi šolami, ki že leta uspešno  potekajo v dnevnem centru, kot inkluzivne delavnice.

Letošnje leto so nas obiskali otroci iz vrtca Ajda, ki so skupaj z našimi učenci izdelali jesensko drevo kot taktilno tablo. Zamaški od embalaže so postali jabolka, ki jih lahko privijamo ali odvijamo na drevesu. Z učenci 1.a razreda osnovne šole Koroški Jeklarji pa smo izdelali simpatične ptičje hišice.

V načrtu imamo še nekaj druženj in ustvarjalnih delavnic.

V zaposlitvenih delavnicah se spoznavamo, si pomagamo, izmenjujemo ideje in širimo dobro voljo.

Pravijo, da kjer je volja, je pot. Tudi učenci iz dnevnega centra Ravne stopajo po tej poti. Z majhnimi koraki, a po pravi poti. Pravijo, da se tudi počasi daleč pride.

Oglejte si tudi