Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

DOBRODELNI DECEMBER NA KLUBU KOROŠKIH ŠTUDENTOV

V decembrskem času, ko se spomnimo na svoje bližnje in druge pomoči potrebne, so tudi na Klubu koroških študentov s tremi dobrodelnimi projekti pripomogli k lepšim praznikom za soljudi v Koroški regiji ter tudi širše v Sloveniji.

Že ob koncu novembra je Klub koroških študentov kot ena izmed dveh lokacij na Koroškem odprl svoje prostore v KMKC Kompleks za namen zbirnega centra, kamor so lahko Korošci prinesli darila v okviru vseslovenske akcije Božiček za en dan. Klub koroških študentov je s pomočjo Božičkov, ki so se udeležili akcije, zbral kar 120 daril za otroke iz socialno ogroženih družin in jim tako pričaral čaroben božič.

Dobrodelni december pa so v KKŠ-ju 1. decembra otvorili s dogodkom Prižig lučk v Kompleksu, ki ga je pospremila rock skupina AkustiX iz Mežice, kjer so se zbirala sredstva za nakup defibrilatorja za namestitev v bližino športnega objekta na Ravnah na Koroškem.

Decembra je potekal tudi projekt Podari želje za veselje, v katerem so Korošci na socialnem omrežju Facebook na stran Kluba koroških študentov objavljali in s tem podarjali praznične želje. Zbrali so 50 želja, na podlagi števila želja pa je Klub koroških študentov namenil sredstva za nakup božičnih daril, s katerimi so 28. decembra 2017 obdarili varovance Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem. Ob predaji daril so organizirali tudi druženje aktivistov kluba in varovancev z glasbo ter ustvarjalno delavnico za udeležence, s čimer so jim polepšali dan.

Oglejte si tudi