Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Minister Gašperšič na Koroškem

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič si je danes v sklopu rednih tedenskih obiskov sestal se je z župani štirih koroških občin, s katerimi je med drugim govoril o severnem delu trase tretje razvojne osi.

Na Občini Ravne na Koroškem je potekal delovni sestanek na temo dinamike sanacije in izgradnje cest na  Koroškem, severnega dela trase tretje razvojne osi.

 

Severni del trase tretje razvojne osi je bil v ospredju pogovorov na Ravnah na Koroškem. Minister je napovedal, da se bo gradnja tretje razvojne osi na odseku Šentrupert–Slovenj Gradec začela jeseni 2019: »Vsi ključni roki, ki so bili začrtani lani s podpisom protokola, so dosegljivi.« DARS načrtuje, da bo aprila podpisana pogodba za izdelavo projektne dokumentacije in da bo projektiranje končano jeseni 2019, ko se bo gradnja tudi začela. »Spomladi se bodo že začeli odkupi zemljišč,« je še napovedal minister. Za opravljeno delo se je ministru zahvalil koordinator Mladinske iniciative za tretjo razvojno os Aljaž Verhovnik in izpostavil, da je ta vlada naredila velik premik naprej k izgradnji tretje osi.

Oglejte si tudi