Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Mladi Rotarijci iz Slovenj Gradca in Velenja podprli prizadevanja Mladinske iniciative za 3. razvojno os

Rotaract klub Slovenj Gradec in Velenje ter Mladinska iniciativa za 3. razvojno os so v petek, 16. marca 2018, na Ravnah na Koroškem podpisali skupno izjavo o podpori projektu 3. razvojne osi.

V izjavo, katero so podpisali predsednika Rotaract kluba Slovenj Gradec Matej Vošner in Velenja Rok Stropnik ter Aljaž Verhovnik – koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os so zapisali:

»Prometna infrastruktura je bila vedno gonilo razvoja vsakega kraja in regije ter garant za dolgoročno uspešnost gospodarstva. Je eden od pogojev, da mlajša generacija ne odide za boljšim življenjem v mesto ali v tujino, temveč ostane na/v Koroškem/Šaleški regiji in ji s svojim znanjem pomaga pri njeni prosperiteti v prihodnosti. Zlasti pa 3. razvojna os omogoča koroškemu/šaleškemu gospodarstvu, da postane zanimiv v širšem prostoru in za pridobivanje mladih, sposobnih in ambicioznih ljudi iz drugih regij ali celo iz tujine.«

Na podlagi teh dejstev sta Rotaract kluba iz Slovenj Gradca in Velenja izrazila odločno podporo projektu 3. razvojne osi in prizadevanjem Sveta koroške regije ter Mladinske iniciative za 3. razvojno os.

HOČ´MO CESTO!

S spoštovanjem,

Aljaž Verhovnik, l. r.

koordinator

Mladinske iniciative za 3. razvojno os

Oglejte si tudi