Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
0°C
JUTRI
10°C
-2°C
Oceni objavo

Nik Nikolov Veber zmagal na mednarodnem prvenstvu v boksu

Najbolj perspektiven član Društva borilnih športov Fužinar z Raven na Koroškem Nik Nikolov Veber se je v zadnjem času udeležil kar nekaj velikih tekmovanj.

 

V oktobru je v Turški Antalyji potekalo EUROPSKO prvenstvo AIBA (Amater International Boxing Association), kjer je med triintridesetimi državami udeleženkami ob nenaklonjenemu žrebu v dvoboju z aktualnim evropskim prvakom iz Ukrajine v dokaj izenačenem dvoboju za las izgubil in dosegel odlično 9. mesto evropskega merila.

 

V začetku novembra pa se je Nik v Češki Pragi udeležil PRAGA-EUBC (European Boxing Championship), prvenstva višjega ranga, ki se ga je udeležilo deset držav. Nik je proti tajskemu tekmovalcu po tesni odločitvi sodnikov sicer izgubil in dosegel odlično uvrstitev na 3. mesto, je pa po mnenju občinstva bil absolutni zmagovalec prvenstva.

 

Prav tako so se v drugi polovici meseca nadaljevala tekmovanja. V Zagrebu je potekalo odprto mednarodno prvenstvo v boksu vseh kategorij, udeležilo se ga je okoli 170 tekmovalcev iz osmih držav (Slovenije, Hrvaške, Srbije, Romunije, Črne Gore, Madžarske, Nemčije in Litve), kjer se je Nik v finalu boril proti vrhunskemu romunskemu tekmovalcu, kjer sta od začetka do konca boja oba prikazala izvrsten boks, vendar je z odlično prikazano taktiko in tehniko Nik absolutno premagal nasprotnika ter osvojil odlično 1. mesto.

 

Prav tako se je na Ptuju odvijalo 2. kolo boksarske lige, kjer je Nik prav tako prikazal vrhunsko taktiko in tehniko boksa proti nasprotniku iz višje kategorije in seveda osvojil 1. mesto.

 

Za dosedanje uspehe Nika, za tako taktično in tehnično napredujočega tekmovalca, ima poleg njegovega vztrajnega in garaškega dela tudi velike zasluge njegov oče, trener Vlatko Nikolov, ki je s svojim znanjem in vztrajnostjo dokazal, da je ravenski boks visoko v vrhu evropskega ranga in se prebija v prostor svetovnih razsežnosti.

 

Iskrene čestitke in še obilo vrhunskih rezultatov tekmovalcu Niku in njegovemu trenerju Vlatku ter celotni ekipi, ki ju podpira na poti na svetovni vrh.

 

DBŠ Fužinar

Oglejte si tudi