Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

Deli
Občina Ravne na Koroškem
Avtor: Danica Hudrap,

April na Klubu koroških študentov v znamenju mentalnega zdravja

V aprilu svet obeležuje svetovni dan zdravja. V času vse večjega zavedanju pomena fizičnega zdravja, poveličevanju vitkosti in »fit« postave pa ljudje marsikdaj pozabimo, da zdravje ni samo telesno. V hitrem življenjskem slogu, ko se na vso moč trudimo ustrezati okolici, pogosto pozabimo na najpomembnejšo stvar v svojem življenju – nase.

Današnja družba, ki od nas zahteva popolnost, vedno bolj vpliva na duševno zdravje njenih pripadnikov, še posebej mladih, ki se trudijo ustvariti si čim boljšo prihodnost. Na Klubu koroških študentov v mesecu polnem športnih prireditev zato organizirajo niz brezplačnih dogodkov, s katerimi bodo skušali koroške študente in širšo javnost opozoriti na pomen mentalnega zdravja.

Pomemben dejavnik zmanjševanja stresa v vsakdanjem življenju je postavljanje ciljev. 7. aprila ob 18.00 tako Klub koroških študentov v sodelovanju z javnim zavodom Dravit Dravograd prireja delavnico z naslovom Učinkovito postavljanje ciljev, kjer se bodo udeleženci naučili, kako si postaviti cilje, kako jim slediti in kateri dejavniki vplivajo na njihovo uresničitev. Delavnica bo potekala v Mladinskem centru Dravograd, vodila pa jo bo avtorica knjige Camino, popotnica in kulturnica Bojana Vranjek.

Teden zatem, 14. aprila ob 9.00 uri, KKŠ v mali dvorani Kulturnega centra Ravne na Koroškem pripravlja dogodek Prisluhni si, brezplačno predavanje in delavnico na temo hitrega tempa življenja in stresa, ki ga ob tem doživljamo. Dogodek pripravljajo v sodelovanju z društvom Altra, člani Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter Damjano Bakarič, avtorico knjige Na tesnobi, ki je svoje življenje posvetila raziskovanju duševnega zdravja in ozaveščanju javnosti o tesnobi oziroma anksioznih motnjah. Na isti dan ob 18.00 uri pa KKŠ-jevci v Mladinskem centru Dravograd v sodelovanju z Dravit Dravograd prirejajo delavnico Pozitivne misli, na kateri bodo udeleženci pod vodstvom Polone Strašek Borko, življenjske trenerke, ki uči po načelih znane avtorice motivacijskih knjig Louise Hay, spoznali, kako lahko s pozitivnimi mislimi vplivamo na svoje odločitve in s tem na boljše življenje.

Namen Kluba koroških študentov je z dogodki spodbuditi k premisleku o težavah, s katerimi se dandanes soočajo mnogi, ter prispevati k razbijanju stereotipov o mentalnih boleznih. Ker želijo svoje sporočilo prenesti na čim večje število ljudi, je vstop na vse dogodke prost.

 

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!