Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
10°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Etno glasbeno popotovanje zasedbe Hasret

Prešernov dan, slovenski kulturni praznik zaznamovan z številni prireditvami. KMKC Kompleks je bil v okviru jazz abonmaja obarvan z etno glasbeno popotovanje zasedbe Hasret.

Hasret je glasbeni otrok zelo netipične slovenske glasbenice Klarise Jovanović, ki je izšel že pred dobrimi petnajstimi leti. S triom Bahur je takrat izdala istoimenski album, na katerem so priredbe manj znanih in pozabljenih pesmi iz Bosne, Makedonije, Grčije in Turčije. Hasret, v prevodu iz turščine hrepenenje in ljubezen, je moč čutiti v skladbah od začetka do konca. nca. Kljub temu, da gre za etno glasbo, jo domišljeni aranžmaji in način preigravanja močno prepletejo s prvinami jazza. Ob dodanih skladbah izhajajočih iz zakladnice slovenske ljudske glasbe bo to pravi koncert za slovenski kulturni praznik.Kljub temu, da gre za etno glasbo, jo domišljeni aranžmaji in način preigravanja močno prepletejo s prvinami jazza. Ob dodanih skladbah izhajajočih iz zakladnice slovenske ljudske glasbe je bil to pravi koncert za slovenski kulturni praznik.

Zasedba: Klarisa Jovanović - vokal, Igor Bezget - lutnja / kitara / tambura / sarod, Vasko Atanasovski - sopran saksofon / flavta, Nino Mureškič – tolkala Klarisa Jovanović.

Oglejte si tudi