Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Mladincem OK Fužinar se ni uspelo uvrstiti v veliki finale

Odbojkarskemu klubu Fužinar je bila zaupana organizacija turnirja polfinala v kategoriji mladincev. Poleg domače ekipe Fužinar Sij Metala Ravne so nastopile še ekipe Črnuče ACH, Maribor in Triglav Kranj. Gledalci so lahko spremljali kakovostne obračune, na koncu pa sta se uvrstitve v finale veselili Črnuče ACH in Maribor, ki je v zadnji tekmi za finale ugnal domačo ekipo.

 

Skupaj je bilo odigranih 5 tekem. V prvi tekmi dneva sta se pomerili ekipi Fužinar Sij Metala in ekipa Maribora. Prvi niz je bil izjemno izenačen, nobeni ekipi se ni uspelo odlepiti za več kot dve točki. Gledalci so bili priča zelo dobri uvodni tekmi turnirja, ki je postregla s številnimi atraktivnimi potezami na obeh straneh. A končnica je pripadla domačim, ki s 25:23 povedli z 1:0. Uvod v drugi niz je pripadel Fužinarju, ki je povedel za dve točki. Razliko je uspela domača ekipa ohranjati do rezultata 21:19, nato pa po seriji napak na servisu dopustila Mariboru, da se je vrnil v tekmo. S preobratom in zmago s 26:24 so mariborski odbojkarji rezultat v nizih poravnali na 1:1. Izgubljena končnica se je poznala pri zbranosti domačih, ki niso več uspeli prikazati prave igre. Ekipa Maribora je vodila skozi celoten tretji niz in na krilih odličnih sprejemalcev Možiča in Pušnika tekmo dobila z 2:1. Sprejemalski par Maribora je skupaj dosegel 31 točk. Pri Fužinarju je korektor Mori dosegel 19 točk, sledila pa sta mu Ranc z 10 in Glinšek z 8 točkami.

 

V drugi tekmi sta na parket dvorane OŠ Prežihovega Voranca stopili ekipi Črnuče ACH in Triglav Kranj. Črnuče so v tekmo krenile odločno in skozi celotno tekmo kontrolirale potek srečanja. Tudi ko so odbojkarji Triglava zapretili, so vedno našli odgovor in odbili vse njihove napade, zato so zasluženo slavili z 2:0. Niza sta se končala na 19. in 18. točki. Pri Črnučah so največ točk dosegli Kumer 10, Mivšek 8 ter Kodrič in Rutar oba po 8 točk. Pri Kranju je bil najuspešnejši Bošnjak s 5 točkami.

 

Sledila je tekma zmagovalcev prvih dveh obračunov. Črnuče ACH in Maribor sta odigrala tekmo, ki je odločala o prvem potniku na finalni turnir. Bolje je tekmo začel Maribor, ki je povedel z 8:6. A Črnuče se niso pustile zmesti in v drugem delu niza prikazale dobro igro. Z odlično blok obrambo so povsem ustavili sprejemalski dvojec Maribora, s čimer so si tlakovali pot do zmage v prvem nizu. S 25:19 so povedli 1:0. Nadaljevanje srečanja pa je bilo povsem v znamenju Črnuč, ki so rutinirano zaključili tudi drugi niz s 25:16 in se veselili uvrstitve v finale. Pri Mariboru je 7 točk dosegel Možič, sledil mu je Pušnik s 5. Pri Črnučah pa je z zelo učinkovitim napadom 10 točk dosegel Kumer.

 

V tekmi poražencev sta se nato pomerili ekipi Fužinarja in Triglava. Domača ekipa Fužinarja je glede na prvo tekmo nastopila v spremenjeni postavi, saj si je sprejemalec Maklin poškodoval ramo. Kljub temu so domači odlično otvorili srečanje. Ekipi Kranja v celotnem obračunu niso dopustili, da bi prešli v vodstvo. Z dobrimi servisi so jim povzročali veliko težav, zato slednji niso prišli do pravih priložnosti v napadu. Fužinar je vseskozi ohranjal priigrano razliko dveh ali treh točk, na koncu pa sta se niza končala s 25:20 in 25:21. Pri Kranju, ki je zaključil polfinalni turnir na 4. mestu, je Bošnjak dosegel 13 točk, sledil mu je Šircelj s 6 točkami. Pri Fužinarji je kapetan Ranc dosegel 9 točk, sledila pa sta mu Glinšek z 8. točkami, ter podajalec Ramšak s 5. Slednji je v tem tednu postal novopečeni član kadetske reprezentance Slovenije, v odločilni tekmi pa je dosegel kar 4 točke s servisom.

 

Pozno v nedeljsko popoldne se je odigrala še tekma za drugo mesto na turnirju, ki še vodi na finalni turnir. Ponovno sta si nasproti stali ekipi Fužinarja in Maribora. Tudi tokrat sta oba uvoda nizev bila v znamenju Fužinarjevih mladincev, a slednji so uspeli vodstvo zadržati le do sredine obeh setov. Končnice pa so bile v znamenju Mariborčanov, ki so izkoristili težave Fužinarja na sprejemu, hkrati pa so bili izjemno učinkoviti v napadu. Tako so zasluženo slavili z 2:0 in se veselili napredovanja v finale. Tekmo je spremljala izjemna navijaška atmosfera, glasno navijanje pristašev obeh moštev je ustvarilo res pravo navijaško vzdušje. Pri Mariboru sta ponovno blestela Možič in Pušnik s 14 in 13 točkami, pri Fužinarju pa je 12 točk dosegel Mori.

 

Po koncu turnirja je bila proglašena tudi idealna postava turnirja, v slednjo so na podlagi prikazanih predstav in statistikah bili izbrani naslednji igralci: podajalec Hafner Urban (Maribor), korektor Mori Žiga (Fužinar), blokerja Kodrič Erik (Črnuče) in Glinšek Kaj (Fužinar), sprejemalca Kumer Žiga (Črnuče) in Pušnik Tilen (Maribor) ter libero Slobodnjak Maj (Črnuče).

 

Čestitke ekipama Črnuč in Maribora za napredovanje v finale, kjer jim želimo uspešen zaključek mladinske sezone. Ekipo Fužinarja pa čaka še nastop v malem finalu, kjer se bodo borili za uvrstitve od 5. do 8. mesta v Državnem prvenstvu.

Oglejte si tudi