Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
6°C
Oceni objavo

Pester vikend odbojkarjev Fužinarja

Ekipe OK Fužinar so ponovno imele številne tekme in turnirje. V soboto, 3. februarja  zjutraj so na domačen turnirju nastopili igralci mini odbojke, ki so prišli do napredovanja v drugi krog Državnega prvenstva. Popoldansko dogajanje pa sta dopolnili druga ekipa, ki je slavila v Framu s 3:1, prva ekipa pa je v derbiju kroga doma izgubila proti Šempetru s 3:0. V nedeljo so v Hočah nastopili še starejši dečki, ki so na tretjem turnirju A lige ponovno ostali praznih rok in izgubili obe tekmi.

 

Prav tako v  soboto ob 10. uri je bil s športni dvorani Koroški jeklarji odigran turnir 1. kroga državnega prvenstva v mini odbojki. Poleg domače ekipe so nastopile še ekipe SIP Šempetra, Mežice in Šoštanj Topolšice, slednja se turnirja sicer ni udeležila in je vse tekme izgubila brez boja s 3:0. Na prvi tekmi turnirja so igralci Fužinar Sij Metala premagali Mežico s 3:0 (8,6,18), z enakim rezultatom je Mežica izgubila še proti Šempetru. Nato sta se za prvo mesto na turnirju pomerila še Fužinar in Šempeter, obe ekipi pa sta si že pred zadnjo tekmo zagotovili napredovanje. Tekma je bila izenačena in najmlajši igralci so se borili za vsako točko. Z 1:0 so povedli Šempetrani, a v drugem nizu so bili boljši domači igralci. Odločilni niz pa je ponovno pripadel Šempetru, tako da so se igralci OK Fužinar v naslednji krog uvrstili kot drugo uvrščeni. Čestitke ekipi in trenerju Zmagaju.

 

Popoldansko dogajanje v ligaških tekmovanjih so v Framu začeli igralci druge ekipe OK Fužinar, ki bodo v drugem delu nastopali brez najboljših igralcev, ki že nastopajo v prvi ekipi. Kljub temu so uspeli v Framu zmagati s 3:1. Prvi niz je bolje začel Fram, vendar Fužinar se je iz 24:18 uspel približati na 24:22, kljub temu pa so jim na koncu pošle moči in domači so povedli z 1:0. A v nadaljevanju so igralci Fužinarja vsaj v končnicah drugega in tretjega niza odigrali bolje in prišli do vodstva z 2:1. Z igro niso blesteli, saj so naredili številne napake v igri. A v četrtem so popravili pristop do igre, odigrali skoncentrirano, se borili za vsako točko in s 25:15 zaključili tekmo v svoj prid in se veselili že šeste letošnje zmage. Za drugo ekipo so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Adam 21 točk, Podričnik 17, Ramšak 10, Maklin 9, Slemenik 7, Tominc 4, Vučetić 3, Ranc, Belaj, Hribernik. Fužinar II  bo v naslednjem krogu prost zaradi izključitve ekipe S volley iz tretjeligaškega tekmovanja, nato pa ekipo čaka težko gostovanje v Hočah, kjer se bodo borili za 3. mesto na lestvici. Čestitke ekipi za zmago.

 

V dvorani na Ravnah je bil na sporedu derbi 2. DOL, ki je potekal med domačim Fužinar Sij Metalom Ravne in SIP Šempetrom. Slednjega je proti pričakovanju domačih gledalcev dobil Šempeter s 3:0. Gostje so na Ravnah prikazali odlično predstavo, z dobrim servisom in učinkovitim napadom so domače spravljali v težave. Ekipa Fužinarja se je sicer borila za vsako točko, a jim je prav v vseh nizih zmanjkalo le malo več predvsem bolje odigranih točk (morda tudi sreče), da bi lahko spreobrnili tekmo.

 

'V derbiju so nastopili tudi številni mladi upi Fužinarja, ki so dvignili gledalce. Naj povemo, da že dolgo na Ravnah nismo bili priča tako glasnemu in razvnetemu navijanju domačih gledalcev. Užitek je bilo nastopati pred takšno publiko, vljudno vabljeni že sedaj na naslednjo domačo tekmo, ko bo na Ravnah nastopala ekipa Frama. Tekma bo v nedeljo 18. februarja ob 18. uri. Tudi tokrat obljubljamo, da se bo ekipa borila za vsako točko in naredila vse, da na tej tekmi zmaga ostane dom,' dodajo odbojkarji.

 

V nedeljo pa so na tretjem turnirju A lige v Hočah nastopili starejši dečki. Turnir so začeli z odlično igro in povedli z 1:0 proti Mariboru. A v nadaljevanju so imeli številne težave na sprejemu servisa, odigrali plašno v napadu in s takšno igro ni bilo upanja na uspeh. Le na trenutke so še uspeli sestaviti pravo igro in se uspeli nasprotnikom približati, a preobratov v nobenem nizu niso zmogli. Tako so v prvi tekmi z 2:1 izgubili proti Mariboru, v drugi tekmi pa z 2:0 proti Hočam. Za Fužinar so nastopili: Hovnik Rožen 13 točk, Hribernik 10, Fink 9, Vertačnik 9, Verdnik 3, Beondič 3, Ranc 2, Navodnik 1, Krajnc A., Krajnc K., Špenger in Robnik. Naslednji turnir jih čaka 4. marca v domači dvorani, kjer pa bodo morali zmagati na obeh tekmah, če bodo še želeli upati na polfinale Državnega prvenstva. 

Oglejte si tudi