Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
6°C
Oceni objavo

Ravne obiskala delegacija iz Jesenic

V petek, 16. februarja 2018, so na povabilo župana Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaža Rožena naše kraje obiskali predstavniki Občine Jesenice, katerih delegacijo so sestavljali podžupana Miha Rebolj in Vera Pintar, direktorica Gornjesavskega muzeja Jesenice Irena Lačen Benedičič ter Petra Dečman vodja oddelek za družbene dejavnosti Občine Jesenice . Poleg župana dr. Tomaža Rožena, so na ravenski strani delegacijo sprejeli podžupan Aljaž Verhovnik, častni občan Maksimilijan Večko in kustosinja KPM-Muzeja Ravne na Koroškem dr. Karla Oder.

Delegacija si je ogledala športni park na Ravnah na Koroškem, Mladinski hostel »Punkl« ter muzej »Štauharija«. Ugotovljeno je bilo, da imata Občini Ravne in Jesenice veliko skupnih točk. Poleg železarske tradicije, preko katere sta kraja močno prepletena, jo povezuje tudi Prežihov Voranc, pa katerem se imenujeta osnovi šoli v obeh krajih.

Uvodno srečanje je pokazalo realen interes za možnost sklepanja trdnejših prijateljskih vezi med občinama, zato sta obe strani izrazili namero po krepitvi sodelovanja v prihodnje.

Oglejte si tudi