Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Sanela Jahić: TEMPO TEMPO

V Galeriji Ravne, ki ima prostore v Kulturnem centru je potekala otvoritev razstave Sanele Jahić pod naslovom TEMPO TEMPO.

Sanela Jahić v svojih delih združuje tridimenzionalne predmete in video. Njena dela so kot stroji, ki neodvisno od gledalca opravljajo neko delo in tako ilustrirajo sodobne proizvodne procese, ki potekajo povsem avtomatizirano. Video je pomemben sestavni del teh skulptur, kovinska konstrukcija ga uokvirja in povezuje z našim vsakdanom. V video intervjujih nastopajoči protagonisti so objektivni in realni, njihove zgodbe umeščajo te skulpture na sečišče umetnosti in dokumentarnega filma. Na razstavi Tempo Tempo bo umetnica razstavila štiri dela: Mehanizem za ustvarjanje napetosti, Tovarna (oba 2013), Tempo Tempo (2014) in Pet rokovanj (2016).

Sanela Jahić je leta 2008 diplomirala iz slikarstva na ALUO v Ljubljani in leta 2010 na Univerzi Bauhaus v Weimarju tudi magistrirala. Živi in dela v Škofji Loki.

Razstavo, ki bo na ogled do 3. februarja 2018, je spremljal kratek film Uroša Zavodnika, ki je tudi dosegljiv tudi na Yotube kanalu KGLUSG: https://www.youtube.com/user/KGLUSG

Oglejte si tudi