Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Slavnostna podelitev certifikatov Mladim prijazna občina 2017-2021

Slavnostna podelitev certifikatov Mladim prijazna občina za obdobje 2017-2021, ki ga že šesto leto zapored podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, je potekala v četrtek, 30. novembra 2017, v Mestnem muzeju Ljubljana.

 

Občina Ravne je obnovila prejem certifikata "Mladim prijazna občina", ki ga podeljujeta Skupnost občin Slovenije in Inštitut za mladinsko politiko. Na slavnostni prireditvi je bilo prebrano: 'Občina Ravne na Koroškem ne sodi ravno med najmanjše občine, leži pa na območju, ki je zaradi slabe cestne infrastrukture precej odmaknjeno od Ljubljane, zaradi česar obstaja nevarnost, da se bodo mladi izseljevali.

 

Zato Občina Ravne na Koroškem vsako leto sprejme letni program mladine, v katerem se določijo cilji izvajanja mladinske politike, aktivnosti ter razporeditve sredstev. Zaradi takega sistematskega dela je že leta 2013 dobila certifikat Mladim prijazna občina.

 

Občina iz proračuna zagotavlja tudi sredstva za delovanje Mladinskega sveta, ki trenutno izvaja projekt Hoč'mo cesto. Zelo je aktiven tudi Javni zavod Kompleks, ki izvaja številne dejavnosti, med drugim je s pomočjo sredstev prenovil mladinski objekt.

 

Sredstva za mladino se zagotavljajo tudi v okviru drugih proračunskih postavk. Skladno z letnim programom se vsako leto objavita javni razpis ter javni poziv za zbiranje predlogov za sofinanciranje programov in projektov lokalnega razvoja delovanja mladih. Leta 2014 je bila sprejeta Strategija za mlade za obdobje  2014–2020, katere izvajanje ukrepov spremlja Komisija za mladinska vprašanja.

 

Občina je tudi sofinancirala izgradnjo Mladinskega hotela Punkl in Mrežni podjetniški inkubator, ki je namenjen spodbujanju konkurenčnosti in inovativnosti.

 

Prav zaradi nenehnega prilagajanja potreb mladim si občina Ravne na Koroškem zasluži ohraniti naziv Mladim prijazna občina.'

 

Priznanje je  v imenu Občine Ravne prejel podžupan Občine Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik, ki je dejal: 'Ta certifikat je zahvala mladim, ki jim je mar za kraj in so pripravljeni zanj tudi kaj postoriti. Hkrati pa obveza občine, da mladim nudi pogoje za razvoj. Bolj kot spodbuda občinam, bi danes potrebovali certifikat "Država prijazna do občin". Spomnimo se samo zgodbe o 3. razvojni osi... Kakorkoli, iskrene čestitke vsem, ki ste pripomogli k ponovni pridobitvi naziva!'

Oglejte si tudi