Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

SVETOVNI DAN ZDRAVJA - 7. april 2018

Univerzalna dostopnost do zdravstvenih storitev: za vsakogar, vsepovsod.

 

Ravne na Koroškem, 4.4.2018 – Bliža se Svetovni dan zdravja, ki poteka pod geslom Univerzalna dostopnost do zdravstvenih storitev: za vsakogar, vsepovsod.

V teh dneh v vseh zdravstvenih domovih na Koroškem potekajo različne preventivno-promocijske aktivnosti, ki jih zdravstvenovzgojni centri ZD izvajajo v sodelovanju z lokalnimi deležniki (šolo, društvi, občino, idr.).

Spodaj navajamo nekaj aktivnosti:

4.4.2018 Dan zdravja za šolarje Druge OŠ Slovenj Gradec na POŠ Pameče. Šestošolci se bodo cel dopoldan učili temeljnih postopkov oživljanja, veliko znanj bodo pridobili o zdravi prehrani, skrbi za zdravo črevo. Da bo dopoldan tudi telesno aktiven pa bo poskrbela pilates vadba in vaje za zdravo držo. (ZD Slovenj Gradec)

4.4.2018 MMKC Radlje ob Dravi ob 18. uri - promocija preventivnih programov SVIT, DORA, ZORA; modeli za prikaz samo pregledovanja dojk in mod; prikaz modela debelega črevesa in sprememb na debelem črevesu, individualni posveti. (ZD Radlje ob Dravi in Koroško društvo za boj proti raku)

5.4.2018 Test hoje na Štibuhu od 16.00 do 18.00 ure. Ob 16.00 uri bo tudi demonstracija Nordijske hoje. Vabljeni vsi občani. (ZD Slovenj Gradec)

6.4.2018 Test hoje v Mislinji na igrišču ob 16.00 uri. Vabljeni vsi občani. (ZD Slovenj Gradec)

6.4.2018 Otvoritev novo pridobljenega dvigala v Zdravstvenem domu Radlje ob Dravi, obeležitev svetovnega dneva zdravja s stojnico in meritve. (ZD Radlje ob Dravi)

7.4.2018 Zdravje v občini - Dan zdravja v Črni na Koroškem od 9. do 13. ure. Dogodek bo zaznamovan z različnimi aktivnostmi na različnih lokacijah. Motivacijski pozdrav ekstremnega rekreativnega tekača g. Bogomirja Dolenca, nato pa bodo sledile zdrave, športne in zabavne aktivnosti na ploščadi pred kulturnim domom, na igrišču pred osnovno šolo, pred vrtcem Kralj Matjaž in na stadionu. Zelo širok nabor aktivnosti od kegljanja, zabavnih iger, izdelovanje lepih misli, plesna delavnica, zdrav krožnik, izpostavljena tema Živeti s svincem, nogomet, hoja po nordijsko, vodena vadba za zdravo hrbtenico, praktični prikazi - Sladkor, sol (in alkohol) v naši prehrani. Razstava izdelkov osnovnošolcev na temo preprečevanja vnosa svinca v telo in likovna delavnica (Občina Črna, Korociv, Osnovna šola Črna, Vrtec kralj Matjaž Črna, CUDV Črna na Koroškem, ZD Ravne na Koroškem, NIJZ OE Ravne)

7.4.2018 Dan zdravja za šolarje OŠ Mislinja. Učenci zadnje triade bodo sodelovali na dveh delavnicah, kjer se bodo tekom sobotnega delovnega dopoldneva bolj podrobno seznanili s sladkorjem v živilih in sladkorno boleznijo. (ZD Slovenj Gradec)

7.4.2018 Tek zdravja v Slovenj Gradcu. Na stojnici v mestu bodo merili krvni tlak, krvni sladkor, obseg pasu,  demonstrirali način samo pregledovanja dojk in moda, ter delovali  zdravstveno vzgojno z vabljenjem v delavnice Centra za krepitev zdravja v Slovenj  Gradcu,  ki  je  novo  pridobljen  projekt  Zdravstvenega  doma  Slovenj  Gradec.  Vljudno vabljeni na stojnici. (ZD Slovenj Gradec ob sodelovanju dijakov Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec)

7.4.2018 Svetovni dan zdravja – sladkorna bolezen – Na stojnici na Trgu 4. julija v Dravogradu, bodo ob 9.00 uri seznanjali s težavami sladkornih bolnikov, merili nivo krvnega sladkorja, pritiska, podali nasvete glede sladkorne bolezni, kako se izogniti zapletom; o SD zdravja in zapletih, ki jih  povzroča sladkorna bolezen bo govornik podpredsednik DDD Polžki,  dr. Ervin Pečnik; delili bodo literaturo za obvladovanje sladkorne bolezni. (Društvo diabetikov Dravograd Polžki in ZD Dravograd)

7.4.2018 Stojnica na tržnici Ravne DAN ZA SPREMEMBE – DAN ZA POVEZOVANJE SKUPNOSTI. Promocija preventivnih programov Dora, Zora, Svit, demonstracija samopregledovanja dojk in mod s pomočjo modelov, zdravstveno-vzgojno gradivo. (ZD Ravne na Koroškem, Koroško društvo za boj proti raku in NIJZ OE Ravne)

12.4.2018 Test hoje na stadionu v Dravogradu, med 15. in 17. uro. Vabljeni vsi občani. (ZD Dravograd)

Sodelavci NIJZ OE Ravne bomo prisotni na aktivnostih v Črni na Koroškem, na Ravnah na Koroškem in v Slovenj Gradcu.

Oglejte si tudi