Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

V Mariboru pričakovana zmagovalca med U-13

Maratonski turnir v Mariboru je dal pričakovana zmagovalca v kategoriji U-13. Med fanti je bil najboljši Žiga Podgoršek iz Medvod in med dekleti Nika Bedič iz Lendave, ki sta tudi združila moči v mešanih dvojicah, in sta prav tako slavila zmago ter tako potrdila sloves trenutno najboljših igralcev v Sloveniji v tej kategoriji.

V soboto, 16. decembra 2017 je potekal v Mariboru drugi letošnji turnir v starostnih kategorijah U-13 in U-19 v posamični konkurenci in v mešanih dvojicah, kjer je skupno nastopilo kar 90 tekmovalcev in tekmovalk iz slovenskih klubov. Najprej je treba v prvi vrsti pohvaliti vse tekmovalce, ki so zdržali napore maratonskega turnirja, ki se je zavlekel v pozno sobotno noč. V mešanih dvojicah so se predtekmovalne tekme v mešanih dvojicah igrale še ob 21 uri zvečer, tako da je bilo tudi za naše igralce in igralke BK Karizma to kar poseben dogodek in tempo, ki so ga vsi kar presenetljivo dobro vzdržali. V konkurenci deklet smo nastopili s petimi igralkami (Nina Razgoršek, Manca Mlinarič, Bela Oder, Zala Lesjak in Klara Novak), med fanti tudi s peterico (Valentin Gorenšek, Tijan Paškvan, Marko Haber, Sergej Filip Ilič in Ahmed Husić).

 

Nina Razgoršek 5.-8. mesto, Tijan Paškvan 11.-15. mesto

Ob 9.30 zjutraj so se najprej pričele tekme v  posamični konkurenci. Pri dekletih so v predtekmovanju odlično igrale Nina Razgoršek, ki je slavila štiri zanesljive zmage ter Manca Mlinarič in Bela Oder, ki sta dosegli tri zmage z le enima porazoma. Vsa tri dekleta so se tako zanesljivo uvrstila med 12 najboljših igralk. V boju za sam vrh je tokrat zmanjkalo nekaj več znanja in tudi sreče, Nina je na koncu zasedla 5.-8. mesto, ko je v tekmi za polfinale bila poražena od Eve Andrejaš iz Medvod, ki je na koncu osvojila tretje mesto. V tekmi za četrtfinale sta bili prekratki Manca in Bela, od njiju sta bili boljši Andrejaševa iz Medvod in Ariana Korent iz Ljubljane, in tako sta dekleti zasedli 9.-12. mesto. Zala Lesjak in Klara Novak sta tekme v predtekmovalnih skupinah odigrali zelo pogumno in v nekaj tekmah bile povsem blizu presenečenja. Zala je dosegla eno zmago proti Kolarjevi iz Branika, medtem ko je Klara sicer izgubila vsa štiri srečanja, vendar je bila na vseh štirih tekmah zelo konkurenčna. Proti Ivi Koši iz Lendave, ki je najboljša igralka kategorije U-11, je izgubila s tesnim izidom 18:21.

Posebna zgodba so fantje, saj šele letos prvič nastopajo na državnih turnirjih in v tej močni  konkurenci med fanti U-13 ( na mladinski lestvici jih je kar 50) še nimajo dovolj izkušenj. Od te peterice so bili kar trije novinci (Sergej Filip Ilič, Marko Haber in Ahmed Husić). Odlične igre sta pokazala Valentin Gorenšek in Tijan Paškvan, ki sta dosegla po dve zmagi v svojih predtekmovalnih skupinah. Tijan je na koncu zasedel odlično 11.-15. mesto, Valentin pa 16.-20. mesto. Oba sta priredila na tekmah dve dramatični končnici, ki sta obe tekmi uspela dobiti v svoj prid. Tijan je v razburljivi tekmi v podaljšku z 22:20 premagal Vida Gabriela Lebarja iz Lendave, Valentin pa z enakim izidom Tevža Ornika iz Mirne. Marko Haber je dosegel eno zmago, Sergej Filip Ilič in Ahmed Husić sta ostala brez zmage, a vendar sta s pogumno igro opozorila nase v nekaterih dvobojih. Ahmed je proti najboljšemu v Sloveniji Žigi Podgoršku na začetku seta krenil zelo silovito in takoj povedel s 3:2, vendar se igralec iz Medvod ni dal zmesti in je na koncu zanesljivo zmagal. Medvodčan je nadaljeval zmagoviti niz na vseh naslednjih tekmah in postal zmagovalec te kategorije pred klubskim kolegom Timotejem Ušeničnikom, tretje mesto je osvojil Mark Koroša iz Kungote.

 

V mešanih dvojicah kar 21 dvojic

Pozno popoldne so se pričela predtekmovanja v mešanih dvojicah, kjer je nastopilo kar 21 dvojic. Vedno nepredvidljive mešane dvojice so dale kar nekaj čudnih tekem in dramatičnih končnic. Ena takšnih tekem z razburljivo končnico sta demonstrirali dvojici Tijan Paškvan/Manca Mlinarič in Anže Šimić/Neža Krištof iz Mirne, ki se je končala z zmago slednjih dveh z 22:24. Žal je bil ta tesni poraz za Tijana in Manco usoden pri uvrstitvi v četrtfinale, tako sta osvojila 9.-12. mesto. Ostale dvojice –Valentin Gorenšek/Bela Oder, Ahmed Husić/Nina Razgoršek, Sergej Filip Ilič/Klara Novak so dosegli po eno zmago, Marko Haber/Zala Lesjak sta ostala brez zmage. A kot že rečeno, so se te tekme igrale že v poznem sobotnem večeru in je bila to zelo naporna izkušnja za vse. Zmagovalca v mešanih dvojicah sta postala Žiga Podgoršek in Nika Bedič pred Vidom Koščakom in Manco Zupančič iz Mirne ter Markom Korošo in Ivo Košo (Kungota, Mladost Lendava). Ob tem je potekal tudi turnir do 19. let, kjer nismo imeli predstavnikov in v nekaterih res vrhunskih predstavah naših najboljših mladincev, je med fanti zmagal Gašper Krivec iz Mirne, med dekleti Petra Polanc iz Medvod ter Jaka Ivančič in Taja Pipan iz Medvod v mešanih dvojicah.

Oglejte si tudi