Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

POKLON PREJEMNIKOM Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada

V torek, 6. februarja, so v Grajskem razstavišču Koroške osrednje knjižnice v sodelovanju z gimnazijo na Ravnah odprli razstavo POKLON PREJEMNIKOM Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada.

Avtorici likovnih upodobitev nagrajenk in nagrajencev sta Alja Tertinek in Katja Krejan, anagrame nagrajencev je sestavil Miran Kodrin, ki je pripravil tudi kulturni program, v katerem so nastopile članice pevskega zbora Gimnazijke (zborovodkinja Ela Skarlovnik) in dijakinje ter dijaka ravenske gimnazije: Brina Kerič, Živa Poberžnik, Gašper Kušej, Maj Lampret Piletič, Zala Jeromel in Julija Mravljak.

 

V prvem prostoru Grajskega razstavišča je posebej izpostavljen del življenja in dela domačina Marjana Kolarja (1933-2017), dobitnika nagrade Prešernovega sklada leta 1968 za roman Išči poldan, dobitnika velike Prežihove plakete (2009) in častnega občana Občine Ravne na Koroškem (2015).

Razstava bo od 9. februarja postavljena med knjižničnim gradivom v prvem nadstropju knjižnice.

 

Prireditev je bila tudi letošnja osrednja občinska prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Slavnostni govornik je bil podžupan Občine Ravne na Koroškem, Aljaž Verhovnik, ki je spregovoril o pomenu praznika in se zahvalil vsem, ki kakor koli prispevajo k bogatemu in raznovrstnemu kulturnemu utripu Občine Ravne na Koroškem.

Oglejte si tudi