Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
2°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Svečana podelitev priznanj najboljšim športnikom v Občini Ravne na Koroškem

»Šport je po definiciji po ustaljenih pravilih izvajana telesna dejavnost za krepitev telesne zmogljivosti, tekmovanje in razvedrilo. In športnik je tisti, ki goji šport. Tako v slovarju slovenskega knjižnega jezika. A športnik, športnica je seveda mnogo več. Je tisti, ki vztraja, gre čez in čez, pade in se pobere, se odreka in ve zakaj. Ter ob vsem tem zna celo uživati. In ko mu uspe, njegova vprašanja dobijo jasne odgovore. In nocoj bomo z veseljem podelili priznanja športnikom, ki so v nas s svojimi dosežki na visokih ravneh zbudili ponos in dokaz, da je mogoče. Ki so ime našega kraja ponesli daleč. Podelili bomo priznanja našim športnikom, ki so se s svojim delom v letu 2017 zavihteli v slovenski, evropski in svetovni vrh. Zato vsem čestitke,« so bile uvodne besede moderatorke Špele Šavc.

 

V uvodu smo prisluhnili predsedniku Zveze športnih društev Ravne na Koroškem Danilu Čebulju in podžupanu, Aljažu Verhovniku.

 

Prva podeljevalca priznanj sta bila Štefan Robač, slovenski smučarski tekač, ki je svojo športno pot začel leta 1946, s 16 leti. Verjetno nikoli ne bo pozabil zimskih olimpijskih iger leta 1956 v Cortini d'Ampezzo, kjer je sodeloval v teku na 30 in 50 km. Zaslužen je za to, da so slovenski časopisi pisali, da Ravne na Koroškem niso prepoznavne samo po železarni, ampak so tudi po odličnih smučarjih tekačih. Družbo mu je delal  Mirko Bavče, slovenski smučarski tekač, ki je nastopil na Zimskih olimpijskih igrah 1964 v Innsbrucku ter leta 1968 v Grenoblu. Sicer vsestranski športnik, ki je svojo športno pot začel najprej z rokometom, nadaljeval z namiznim tenisom, kjer je v mlajših kategorijah dosegal izredno lepe uspehe, vrhunec tega je bil naslov ekipnih mladinskih državnih prvakov nekdanje Jugoslavije z ekipo Fužinarja leta 1956.

 

Na predlog športnih društev so člani Izvršnega Odbora Zveze športnih društev Ravne na Koroškem  potrdili, da se  priznanje podeli mladim perspektivnim športnikom in  športnicam do 15. leta za leto 2017:

 

Izabella Hajdi Navodnik  (roj. 2003) je članica Koroškega atletskega kluba. Na državnem prvenstvu za U16 je osvojila  2. mesto v skoku v daljino in teku čez ovire.

 

Hana Paulina Navodnik (roj. 2003) je članica Koroškega atletskega kluba in je državnem prvenstvu U16  osvojila  3. mesto v skoku v daljino.

 

Lucija Potnik (roj. 2005) je članica Koroškega atletskega kluba je na državnem prvenstvu v kategoriji U14 osvojila 1. mesto na 60 m.

 

Neža Brezovnik (roj. 2004) je članica Koroškega atletskega kluba  in je na državnem prvenstvu v dolgih tekih  in državnem prvenstvu v krosu osvojila 4. mesto.

 

Tia Pangerc (roj. 2006) je članica Koroškega atletskega kluba in je na državnem prvenstvu U12 na 60 m osvojila 3. mesto.

 

Nuša Šegel (roj. 2003) je članica Plavalnega kluba Fužinar in je na kadetskem državnem prvenstvu osvojila 3. mesto na 50 m prosto. Nuša je kategorizirana športnica državnega razreda.

 

Sara Račnik (roj. 2002) je članica Plavalnega kluba Fužinar. Sara je državna prvakinja v kadetski kategoriji v disciplini 100, 200, 400, 800  in 1500 m. Je reprezentantka v kadetski, mladinski in članski kategoriji. Na EYOF-u v madžarskem Gyoru je osvojila naslov evropske kadetske prvakinje v disciplinah 400 in 800 m prosto. Sara je kadetska državna rekorderka na 40 m prosto. Na mladinskem evropskem prvenstvu je osvojila 9. mesto na 400 m prosto. Bila je tudi udeleženka mladinskega svetovnega prvenstva. Sara je kategorizirana športnica mednarodnega razreda.

 

Mojca Hancman (roj. 2002) je članica Plavalnega kluba Fužinar. Mojca je državna podprvakinja v kadetski kategoriji v disciplini 400,800 in 1500 m prosto. Je kadetska in mladinska reprezentantka. Na EYOF-u v Gyoru je osvojila 4. mesto na 400 m prosto. Bila je tudi udeleženka mladinskega evropskega prvenstva. Mojca je kategorizirana športnica perspektivnega razreda.

 

Urška Hancman (roj. 2002) je članica Plavalnega kluba Fužinar in državna podprvakinja v kadetski kategoriji v disciplini 50, 100 in 200 m hrbtno. Je kadetska reprezentantka. Bila je udeleženka na EYOF-u. Urška je kategorizirana športnica državnega razreda.

 

Daša Tušek (roj. 2003) je članica Plavalnega kluba Fužinar  in kadetska reprezentantka Slovenije. Na kadetskem državnem prvenstvu je osvojila 3. mesto na 800  in 1500 m prosto. Daša je kategorizirana športnica mladinskega razreda.

 

Zoja Markač (roj. 2004) je članica Plavalnega kluba Fužinar in državna prvakinja v kategoriji deklic na 50, 100 in 200 m hrbtno.

 

Klemen Mager (roj. 2003)  je član Plavalnega kluba Fužinar in državni prvak na 50  in 100 m delfin v kategoriji dečkov. Klemen je kategoriziran športnik državnega razreda.

 

Gal Medvešek (roj. 2002) je državni podprvak v kategoriji kadetov na 50 m prsno. Osvojil je še tretji mesti na 100 in 200 m prsno. Gal je kategoriziran športnik državnega razreda.

 

Jaš Berložnik (roj. 2002) je član Plavalnega kluba Fužinar in je državni prvak v kategoriji kadetov v disciplini 400  in 800 m prosto ter državni prvak v disciplini 1500 m prosto, 100 m prsno, 200 m delfin in 200 m mešano. Jaš je kategoriziran športnik državnega razreda.

 

Nuša Kadiš (roj. 2004) je članica Namiznoteniškega kluba Fužinar Interdiskont in je zmagovalka odprtega prvenstva Slovenije, zmagovalka TOP 8 kadetinj Slovenije in trenutno najboljša kadetinja Republike Slovenije.

 

Žiga Kristjan Žigon (roj. 2003), član Namiznoteniškega kluba Fužinar Interdiskont, je stalni reprezentant Republike Slovenije  in udeleženec evropskega prvenstva za kadete na Portugalskem. Z ekipo Fužinarja je postal državni ekipni prvak pri kadetih, je zmagovalec 2. odprtega prvenstva Republike Slovenije Trenutno zaseda 2. mesto na jakostni lestvici kadetov Republike Slovenije.

 

Aljaž Godec (roj. 2003) član Namiznoteniškega kluba Fužinar Interdiskont, je stalni reprezentant Republike Slovenije in udeleženec evropskega prvenstva za kadete na Portugalskem. Z ekipo Fužinarja je postal državni ekipni prvak pri kadetih, je zmagovalec 1. odprtega prvenstva Republike Slovenije in zmagovalec TOP 8 kadetov Slovenije. Trenutno zaseda 1. mesto na jakostni lestvici kadetov Republike Slovenije.

 

Asja Kotnik (roj. 2002) je članica  Športnega društva Partizan Ravne na Koroškem. Asja je  v letu 2017 dosegla,  v kategoriji mladink, na področju aktobatike in skokov z male prožne ponjave vidne rezultate na državni in mednarodni ravni, ki jo uvrščajo v sam slovenski vrh.

 

Neža Štern  (roj. 2007) je članica  Športnega društva Partizan Ravne na Koroškem. S skoki z male prožne ponjave in  akrobatiko je  v kategoriji mlajših deklic dosegala vidne rezulate na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

 

Zala Brezovnik (roj. 2006) je članica  Športnega društva Partizan Ravne na Koroškem in je v v kategoriji mlajših deklic na področju akrobatike in skokov z male prožne ponjave v letu 2017 dosegala rezultate, ki jo uvrščajo v slovenski vrh v tej kategoriji.

 

Kaj Glinšek  (roj. 2002), je član  mladinske ekipe Odbojkarskega kluba Fužinar in član kadetske reprezentance Slovenije.

 

Nel Hovnik Rožen (roj. 2003), je član Odbojkarskega kluba Fužinar, član regijske reprezentance v kategoriji starejših dečkov.

 

Žiga Hribernik (roj. 2003),  je član Odbojkarskega kluba Fužinar,  član regijske reprezentance v kategoriji starejših dečkov.

 

Vita Klemenc (roj. 2004), je članica Alpskega smučarskega kluba Fužinar  se je v sezoni 2017 uvrščala med prvih 10 v pokalu RAUCH, kar je največje tekmovanje skupaj v alpskih disciplinah v tej starostni kategoriji. V letniku 2004 je najboljša v Republiki Sloveniji.

 

Tinkara Koren (roj. 2003) je članica Alpskega smučarskega kluba Fužinar. Je peta tekmovalka v svojem letniku in uvrščena v pionirsko reprezentanco Slovenije. Na državnih tekmovanjih se je uvrščala med 10 najboljših v vseh disciplinah.

 

Jaka Volentar (roj. 2004)  je član Alpskega smučarskega kluba Fužinar in je bil v pokalu RAUCH v svojem letniku najboljši. Na državnih tekmah se je uvrščal med prve tri. Tekmoval je na mednarodnih tekmah in je član otroške pionirske reprezentance.

 

David Zagernik (roj. 2004) je član Alpskega smučarskega kluba Fužinar in se je v pokalu RAUCH redno uvrščal med prvih deset. V končni razvrstitvi za pokal je v svojem letniku na tretjem mestu v državi.

 

Teo Pečnik (roj. 2002) je član Kolesarskega kluba Ravne na Koroškem, je večkratni državni prvak v olimpijskem krosu in je z osvojenim 1. mestom na mlajšem mladinskem prvenstvu v krosu dobil kategorizacijo športnika mladinskega razreda.

 

Priznanja je prejelo 28 mladih, perspektivnih športnikov! Od teh kar 9 plavalcev, 5 atletov in drugih neutrudnih mladincev s sto in sto urami treningov.

   

Podelili so tudi najžlahtnejša priznanja. Športnica in športnik leta 2017 ter športna ekipa.

 

Priznanja sta podelila predsednik Zveze športnih društev Ravne na Koroškem Danilo Čebulj in podžupan Občine Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik.

 

Na podlagi pravilnika o izboru športnikov leta v Občini Ravne na Koroškem, je Izvršni odbor Zveze športnih društev na podlagi rezultatov za  športnico leta 2017,  izbral  članico Plavalnega kluba Fužinar Tjašo Oder.

 

Dekle z jekleno voljo, ki popolnoma zaupa svojemu trenerju. Vztrajna Korošica, ki želi biti najboljša! Tjaša je na evropskem članskem prvenstvu v Kopenhagnu osvojila 6. mesto na 800m prosto in na svetovnem prvenstvu v Budimpešti 15. mesto na 800 m prosto in 15. mesto na 1500 m prosto. Tjaša ima kategorizacijo svetovnega razreda. Poleg tega je njen ta laskavi naziv že sedmič.

 

Športnik leta 2017 je TINE URNAUT, dolgoletni član Odbojkarskega kluba Fužinar, član in kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Slovenije.

 

Tine je bil v letu 2017 že drugič  proglašen za najboljšega odbojkarja Slovenije.  Z reprezentanco Slovenije, ki je v letu 2015 osvojila srebrno medaljo na Evropskem prvenstvu, je kot edini Slovenec bil na prvenstvu izbran v idealno šesterko evropskega prvenstva 2015. Trenutno je član italijanskega kluba Trentino Diatec. Tine je bil že  v letu 2004 proglašen za športnika leta v Občini Ravne na Koroškem. Naziv si je pridobil na podlagi rezultatov, ki jih je dosegal kot član Odbojkarskega Kluba Fužinar na mednarodnih in državnih tekmovanjih.

 

Športna ekipa leta 2017 je MOŠKA EKIPA Namiznoteniškega kluba Fužinar INTERDISKONT RAVNE.

 

Moška ekipa Namiznoteniškega kluba Fužinar Interdiskont Ravne na Koroškem se je v letu 2015 prebila v 1. Slovensko namiznoteniško ligo in v  sezoni 2015/2016 osvojila odlično 5.mesto. V jesenskem delu sezone 2016/2017 je ekipa napredovala in si v ligi priborila 3. mesto. Moška ekipa je letos prvič osvojila ta naslov in upamo, da ga bo nosila vsaj dvanajstkrat, tako kot so ga klubske tekmovalke NTK Fužinar. 

 

Člani ekipe: Darko Jamšek, Ožbej Poročnik, Janez Petrovčič, Mitja Horvat.

 

Priznanje najboljši ekipi za leto 2017 -  moški ekipi Namiznoteniškega kluba Fužinar – Interdiskont sta prav tako podelila predsednik ZŠD Ravne na Koroškem Danilo Čebulj in podžupan Občine Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik.

 

»Še enkrat čestitke vsem prejemnikom priznanj. Vsem vam hvala za ves trud, odrekanje in dosežene rezultate. Tudi vi nam pokažete, da se da. Tudi ko se zdi, da ne gre…. Hvala trenerjem za odlično opravljeno delo, športnim funkcionarjem za dobro organizacijo in vodenja društev, Hvala staršem za izjemen prispevek športu in spremljanju svojih otrok na športni poti, sponzorjem in donatorjem za materialno pomoč, brez katere ne bi mogli opraviti vsega tega dela, zaradi katerega je ravenski šport vzor v slovenskem prostoru. Želimo vam uspehov, ki si jih želite vi

,« so bile zaključne besede povezovalke čudovitega, športno obarvanega večera Špele Šavc.  

 

Glasbeno so večer zaokrožili in ga naredili še lepšega ter slavnejšega učenci in učenke orkestra OŠ Koroških jeklarjev pod vodstvom Suzane Makič.

 

 

 

Oglejte si tudi