Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Tokrat do zmage le prva ekipa OK Fužinar Metal

Drugi del prvenstev so odprli igralci druge ekipe, ki so odigrali tekmo 10. kroga 3. DOL vzhod v Slovenski Bistrici. Slednja je tekmo dobila s 3:0. V so v Braslovčah nastopili starejši dečki, ki so odigrali 2. krog A lige, kjer so izgubili obe tekmi. Glavna tekma je pripadla prvi ekipi, saj je bil na sporedu koroški derbi. Tudi tokrat so tri točke osvojili igralci OK Fužinar Metal, ki so proti Korvolleyu slavili s 3:1.

Drugi del tretje lige pričeli igralci ekipe Fužinar II Sij Metal, ki so gostovali pri prvouvrščeni ekipi Slovenske Bistrice. Slednji so tekmo dobili brez težav, le v tretjem nizu so igralci Fužinarja držali korak z domačini vse do končnice, kjer pa so svoje izkušnje unovčili domači in tekmo dobili s 3:0. Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Ježa nastopili: Glinšek 11 točk, Podričnik 7, Adam 6, Ramšak 3, Slemenik 2, Maklin 1, Hovnik Rožen 1, Ramšak, Hribernik, Primik, Ranc, Tominc, Merkač, Vučetić.

V Braslovčah na drugem turnirju A lige nastopili starejši dečki, ki tudi tokrat še niso mogli nastopiti v popolni postavi. Vendar so kljub temu v prvi tekmi začeli odlično, si priigrali visoko prednost, nato pa močno popustili na sprejemu, kar je igralcem Šempetra omogočilo vrnitev v tekmo. Prvi set so sicer dobili igralci Fužinarja, a v drugem so zaostajali skozi celoten niz. Šempeter je izenačil na 1:1, zato sta ekipi odigrali tretji niz, ki je bil izenačen do zadnjega. A zadnje točke so pripadle Šempetru, ki se je veselil zmage z 2:1. V drugi tekmi je Fužinar nastopil proti neporaženim Braslovčam. Tekma je bila zelo izenačena, a v obeh nizih so končnico dobili domači, tako da so se igralci Fužinarja iz Braslovč vrnili z dvema porazoma. Do konca A lige so še trije turnirji, na katerih bo potrebno čim več tekem zmagati, da bi lahko računali na polfinale državnega prvenstva. Pod vodstvom trenerja Ježa so nastopili: Hovnik Rožen 21 točk, Hribernik 21 točk, Vertačnik 13, Fink 10, Beondič 6, Robnik 1, Ranc, Pakar, Navodnik in Špenger.

V tekmi 2. DOL je bil na Ravnah koroški derbi med Fužinarjem in Korvolleyem. V prvem nizu so bolje začeli gostje, ki so domačim povzročali nemalo težav na sprejemu. Ko so domači stabilizirali sprejem, so hitro izenačili in prvi prišli do set žoge. Zapravili so kar dve, a v tretje je šlo in niz je pripadel domačim s 26:24. V drugem so gostje odigrali odlično, domačim pa ni šlo od rok prav nič, tako da je Korvolley dobil drugi niz s kar 25:13. A že v tretjem je Fužinar gostom vrnil lekcijo in zmagal s 25:12. Četrti niz pa so gledalci lahko spremljali odlično borbo na obeh straneh, Fužinar je do prednosti prišel šele v končnici in po nekaj dolgih in zelo lepih točkah le uspel streti odpor gostov in tekmo dobil s 3:1. Dvoboj z veliko emocionalnega naboja je zasenčilo slabo sojenje glavnega sodnika, saj sta se veliko pritoževali obe ekipi. 

Oglejte si tudi