Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

Kultura
Avtor: Mateja Poljšak Furlan,

Koromač in Brdonč TRANS Quartet, koncert

Koromač, slovenska vse-instrumentalno-eksperimentalna zasedba iz Vrtojbe, v novejšem času delovanja sekstet s kar dvema bobnarjema v ekipi, s prvencem »Punk Enough?«. Brez ustvarjalnih zavor in z žlahtnino neprikrito izzivalne eklektičnosti, jedrnate premise samoniklosti in eksperimentalne izzivalnosti. Koromač ni zasedba »od včeraj«. Njeni člani imajo za seboj kilometrino, izkušnje. Skupina nosi vizijo, nosi glasbeni fokus. Koromač so primer skupine, ki si je z razširitvijo članstva ekipe, v mislih imam predvsem dva bobnarja in saksofon, odprla vrata na stežaj k raziskovanju novih in novih glasbenih prostranstev. Lahko jim rečemo ohlapno »jazzcore«, s čimer smiselno združimo glasbeno preteklost skupine, z njenim stanjem sedanjosti. V zvočnih krajinah so Koromač neusmiljeni nihilisti, zvočni teroristi, povsem neprilagojeni tistim »mehkejšim dušam«, ki so »podedovale« krhke mehanoreceptorne organov.

BRDONČ TRANS Quartet je progresivni disharmonični eksperimentalni jazz-umor z goriške in je nastal kot iniciativa Aleša Valentinčiča aka Brdonča.
Njegove kompozicije dišijo po psihedeličnem in alter roku, vključujejo obilico improvizacije in odprtih zvočnih prostorov in se večkrat izlijejo v poslušljiv kitarski rif.
Zasedba:
Aleš Valentinčič - Brdonč (kitara)
Boštjan Simon (sax)
Marko Lasič (bobni)
Matjaž Bajc (Bas)

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!